otthoni ápolás derékfájás

Ha felkelt reggel, és azt gondolta: “Huh, fáj a hátam,” te nem vagy egyedül. Körülbelül minden ötödik sok ember a világon, jelentések tapasztalta hátfájás legalább egyszer az előző hónapban.

Szóval, érdemes orvoshoz menni? Nem feltétlenül. A legtöbb deréktáji fájdalom magától elmúlik belül körülbelül 4-6 hét, vagy anélkül orvosi kezelést. Sok esetben tudja kezelni a hátfájást otthon.

Először is, tudnod kell, ha ez egy rossz ötlet, hogy kezeli a hátfájást magad. Ha jelentős hátfájás kísérte semmilyen a következő tünetek, orvoshoz

Anélkül, hogy ezeket a tüneteket, vagy a történelem, íme néhány lehetőség megkönnyíti a hátfájás a saját közreműködése nélkül egy orvos.

Először is meg kell maradnia a hátad. Ez nem azt jelenti hetes ágynyugalom, mint azt korábban gondolták. “Ez a legrosszabb dolog, amit tehetünk,” mondta Jae Jung, MD, docense ortopédia a David Geffen Orvostudományi Egyetem California, Los Angeles.

Jung javasolja nyugalmi hátad körülbelül 48 óra után egy sérülés, vagy az első alkalom után azt veszi észre, komoly fájdalmat. Ezt követően, akkor lassan növelje az aktivitási szint. Üzembe helyezés és mozgó, amint a görcsöket és éles fájdalom alábbhagy segítségével enyhíti a fájdalmat és merevséget.

Alkalmazása jég vagy hőt közvetlenül a terület derékfájás segíthet csökkenteni a duzzanatot és a gyulladást, és megkönnyíti a kellemetlen érzést. Tanulmányok kimutatták, hogy a hő előnyösebb lehet, mint a jég, de mindkettő már kimutatták, hogy enyhítse derékfájás.

A meleg és tágításával ereket. Ez növeli az oxigénellátást, hogy a hátsó, és segít csökkenteni az izomgörcsök. Cold művei esetleg csökkenő a méret a vérerek és a vér áramlását a területre. Amelyek csökkenthetik a gyulladást. Annak ellenére, hogy úgy érzik, fájdalmas először, akkor is könnyű mély fájdalmat.

Ha a használni kívánt hőt, van számos lehetőség, beleértve a melegítőpárna, és egyszer meleg pakolások. Jég, mondja Jung, ez csak olyan könnyen használható, egy csomag fagyasztott zöldségek, mint vásárolni egy kereskedelemben kapható jégtakaró. “Tudod kap a jég a hátán, anélkül, hogy elfogyott a házat, ha tényleg a fájdalom.”

Dolgozni; Exercisin; alszol; Napi élet