anyatej-helyettesítő – téma áttekintése

Csecsemőtápszer táplálkozási termék, amely készült feldolgozott tehéntej vagy szója termékeket. Különleges technológiának köszönhetően cow’s tej formula jobban emészthető és kevésbé valószínű, hogy allergiás reakciót válthatnak ki, mint a hagyományos tehéntej.

Kereskedelmi képletek készülnek, hogy, mint a hasonló, hogy az anyatej, mint lehetséges. A biztonsági és tápanyagtartalma csecsemőtápszer szabályozza az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA).

Körülbelül a fele a kalória képlet származnak növényi olajok vagy keveréke növényi és állati zsírok. A csecsemő teste igényel zsír előállítására és növekedést az új sejtek és a nagy energiaigény.

Tejcukor (laktóz) a fő forrása a szénhidrát a legtöbb cow’s tej képlet, mint az anyatejben.

Többféle csecsemő tápszerek állnak rendelkezésre. Általában cow’s-tápszer kipróbált először. Csecsemők felszívja ásványi anyagok és tápanyagok jobbak cow’s-tápszer, mint más típusú képleteket.

A csecsemőknek vas mellett más vitaminok és ásványi anyagok. A vas az emberi tej sokkal könnyebben felszívódik a csecsemők, mint a vas a tehéntej. (De még szoptatott csecsemőknek szükségük vasat adunk az étrendben.) Tápszerrel táplált babák válhat vashiányos ha vassal dúsított tápszerek nem használják. A vashiány súlyos szövődményeket okozhat a csecsemőnél, mint a gyengeség, rendellenes emésztés, és tartósan csökkent tanulási képességet. Az Egyesült Államokban, a formula egy vas koncentrációja 6,7 ​​mg / l vagy magasabb tartják vassal dúsított. És a címkén fel kell mondani. 1. Az Academy of Pediatrics ajánlja tesztelés vérszegénység csecsemők 12 hónapos korban.

Egyes gondozók hajlandók lesznek a takarmány egy csecsemő vassal dúsított formula miatt aggodalom mellékhatásokat, mint a gáz vagy székrekedés. De ezek az aggodalmak nem bizonyította a kutatás, valamint az alacsony vas képletek nem ajánlott, mint a gyógyír az ilyen tüneteket. Bár az alacsony vas képletek állnak rendelkezésre, azokat csak akkor lehet használni rendkívül ritka esetekben a tanácsot az orvos.