A vajúdás és szülés túrák munkaerő

A folyamatot, amelynek során a baba fordul több szakaszban, több óra vagy akár néhány nappal-re koraszülés között kínálják a baba és a méhlepény. A vajúdás alatt, összehúzódások a méh megnyitása a méhnyak, és mozgassa a baba a helyzetben, hogy megszülessen.

Koraszülés gyakran a leghosszabb része a szülő folyamat, néha tartós 2-3 napig. méhösszehúzódások

Ez a közös, hogy a nők menni a kórházba a korai vajúdás és hazaküldeni, amíg azok az aktív munkaerő, illetve amíg a “víz” szünetek (burokrepedés). Ez a szakasz a munkaerő lehet hosszú és kényelmetlen.

Az aktív szakaszban a munkaerő akkor kezdődik, amikor a méhnyak körülbelül 3 cm-es (1,2 in.) És 4 cm-es (1,6 in.) Kitágult. Ez a szakasz akkor teljes, ha a méhnyak teljesen letörölni, és kitágult, és a baba készen áll a kiszorulnak.

Enyhe vagy mérsékelt (meg lehet beszélni, amíg azok történnek) és az utolsó körülbelül 30-45 másodperc alatt; Lehet szabálytalan (5-20 perc különbséggel), és azt is hagyja abba a munkát; Nyitott (dilatáció) a méhnyak mintegy 3 cm-es (1.). Első alkalommal anyák is sok órányi koraszülés nélkül a méhnyakat tágító.

Összehasonlítva koraszülés, a fájások közben aktív munkaerő intenzívebb és gyakoribb (minden 2-3 perc), és hosszabb ideig tartó (50-70 másodperc). Most van itt az ideje, hogy a vagy menjen kórházba, vagy szülés központban. Ha a magzatburok nem tört, mielőtt ezt, akkor lehet most.

Ahogy a fájások egyre erősödik, akkor a következőkre

Ha szeretne többet megtudni a fájdalom gyógyszer, lásd ügyvezető Pain.

Nyugtalan, izgatott; Nehezen felállni; Nem szabad megengedni, hogy enni vagy inni. Egyes kórházak segítségével iszik tiszta folyadékot. Mások csak lehetővé teszi, hogy szopni jégdarabok vagy kemény cukorkát; Szeretné kezdeni a légzési technikák, vagy más módon csökkenti a fájdalmat és a szorongást; Szükségét érzik, hogy váltani pozíciók gyakran. Ez jó neked, mert javítja a keringést; Szeretne fájdalom gyógyszer, mint például az epidurális érzéstelenítés Adható intravénás (IV) folyadékok.