nyelvi fejlődés éves kortól 6-10 éves

Míg a legtöbb gyerek egy nagy szókincs-mintegy 13000 szót, 6 éves korban, ezek korlátozott megértése bonyolult nyelv szerkezetek. Korosztály 6-10, a gyerekek fokozatosan kezdenek gondolkodni bonyolultabb módon. Ez a növekedés segít megérteni és használni az árnyalatok és finomságok a nyelv.

Mielőtt 9 évesen, a legtöbb gyerek érthető nagyon szó. Ezek zavarba kijelentések, mint “Ő, mint csigavérû”, és azt gondolhatja, hogy az a személy, nagyon hideg tapintású, vagy valahogy úgy néz ki, mint egy uborka. Mintegy 10 éves, a gyermekek fejlesztése annak megértését több jelentése és a kapcsolatok a szavak között. Kezdik megérteni a metaforát, mint a “Lila egy igazi petárda.

A gyerekek, akik jól kidolgozott nyelvi készségek általában jobbak a memóriák és koncentrálóképességének. Ez teszi a tanulást könnyebbé válik számukra, és a gyerekek, akik sikeresek az iskolában általában fejleszteni az egészséges önbecsülés. Továbbá, a gyerekek, akik jó nyelvtudással gyakran barátkozni könnyebben, mint a gyerekek, akik nehezen fejezik ki magukat szavakkal.

John Pope, MD – Pediatric; Louis Pellegrino, MD – Fejlődési Pediatrics

Szeptember 9, 2014