hogyan cukorbetegség hatással lehet a nő szexuális egészség

diabetes Trends

 archívumok tartalmát 2 év után, hogy biztosítani tudjuk az olvasók könnyen megtalálják a legidőszerűbb tartalom; Ahhoz, hogy megtalálja a legfrissebb információkat, kérjük, adja meg a téma érdekes a keresési mezőbe.

Amikor a legtöbb ember hallja a “cukorbetegség és szexuális zavarok,” ők automatikusan úgy gondolja, hogy ez a férfi a problémát. De a nők a cukorbetegség is lehet a szexuális problémák jelennek meg a vércukorszintet.

Nappali 1-es típusú cukorbetegség 41 éves, Albright mondja, hogy amikor a glükóz nem megfelelő ellenőrzés mellett, a nő szexuális életet tud fizetni az árát.

“Ez nem a cukorbetegség önmagában, amely károsítja az intim élet. Ez a szövődmény ellenőrizetlen vércukorszint problémákat okozhat mind a férfiak és a nők – az egyetlen különbség az, hogy sok nő egyszerűen nem olyan tudatában ez a szövődmény, mint a férfiak, “mondja. Albright is az elnöke az egészségügyi felvilágosítást a Diabetes Association.

Azt mondja, a nők egyre jobban jön elő intim kérdéseket. De amikor a cukorbetegség, a legtöbb még mindig vonakodnak beszélni orvosukkal.

Az endokrinológus Loren Wissner Greene egyetért. “A nők nem beszél, hogy az orvosok róla, az orvosok nem beszélnek a nők róla, és így sokak számára továbbra is néma probléma, hogy megy diagnosztizálatlan és kezeletlen.” Greene egy klinikai docense NYU Langone Medical Centerben New York City.

Bár a nők a cukorbetegség lassú lehet elismerni, van egy probléma a lemezek között, az orvosi közösség már még lassabban, hogy tanulmányozza a kérdést. Nem volt egészen 1971-ig, hogy úttörő tanulmányt publikált a témában a lapban Diabetes.

A vizsgálatban 35% -a nő cukorbeteg számoltak be, hogy nem tudja, hogy az orgazmus közösülés során, míg mindössze 6% -a nő, aki nem cukorbeteg.

Albright mondja az egyik oka a nők cukorbeteg lehet baj érik el az orgazmust, hogy a magas vércukorszint befolyásolja hüvely nedvesedése.

“A kenési problémák nem csak hatással lehet érzés, akkor is tudja, hogy a szex nagyon kellemetlen, sőt fájdalmas,” mondja.

Egy 1986 tanulmány most úgy sarokköve kutatást a témában, közel fele a nők, akik részt volt szexuális probléma. Közülük 32% nyilatkozott úgy, problémái voltak kenést. Nyolcvankilenc százalék mondta kezdődtek a problémák után a cukorbetegség diagnózisát.

Albright szerint sok egészségügyi előnyei jó vércukorszint, de sok nő nem veszi észre, hogy a jobb kenés, és végső soron a jobb szexuális életre, lehet közöttük.