egy vegetáriánus étrend nekem?

John M Goldenring, MD, JD, MPH

Ha a “Elizabeth” (nem ez az igazi neve) indult főiskolai, evett egy tipikus, állati alapú étrend. Bacon, sajtburgert, pizza és a lasagna volt vele gerincét. Az ő Másodéves Elizabeth kapcsolni a vegetáriánus étrendre, mondván, ő megtudta annyira állatok jogait az iskolában, hogy ő már nem eszik húst.

Most egy vezető jogi egyetemen, Elizabeth rendkívül egészségtudatos és híve az állatok jogait. Ő volt a vegán (nem eszik húst vagy állati melléktermékek) öt évig.

A vegetáriánus étrend a diéta alapja növények – nem hús, hal, szárnyas vagy. Vegetáriánus étrend változhat, attól függően, hogy hány az állati eredetű élelmiszerek szerepelnek. Íme néhány a legnépszerűbb fajta

Kvázi-vegetáriánus. Az étrend halat és baromfit, de nem vörös hús; Pescatarian. Az étrend növények és halak; Semi-vegetáriánus. Húst alkalmanként tartalmazza az étrendben. Néhány félig vegetáriánusok nem esznek vörös húst, de lehet halat enni, és talán csirke; A lakto-ovovegetarian (lakto – tejtermékek, ovo – tojás). Az étrend tojás, tej és tejtermékek, de nem hús vagy hal fogyasztása; Lactovegetarian. Tej és tejtermékek szerepelnek az étrendben, de nem a tojás vagy hús vagy hal; Vegán. Az étrend kizárja a hal és állati termékek, beleértve a tojás, tej és tejtermékek.

A vegetáriánusok általában kisebb súlyúak, mint a nem vegetáriánusok. Az egyik vizsgálatban a kutatók megállapították, hogy míg az elhízás egyre nagyobb az Egyesült Államokban, ez csak arra van hatással 0% -ról 6% -a vegetáriánus. Más tanulmányok azt mutatták, hogy a vegetáriánus gyerekek általában karcsúbb, mint a gyermekek, akik esznek állati eredetű élelmiszerekben.

A vegetáriánus alsó átlagos testtömege köthető a magas rosttartalom növényi élelmiszerek. Növényi rost tölt el gyorsan, és azt eredményezheti, kevesebb nassolás és binging később a nap folyamán.

Szigorú vegetáriánusok élvezhetik a különféle ízletes ételek – csak nem hús! Ilyenek például a teljes kiőrlésű kenyér, dúsított gabonafélék, dió, mogyoró vaj, tojás, hüvelyesek és a szója termékek, tofu, zöldségek és gyümölcsök, a tészta és a rizs, és alacsony zsírtartalmú tejtermékek.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …