alacsony vérnyomás okoz, tünetei, normális tartományba, és egyéb

Hipotenzió az orvosi kifejezés az alacsony vérnyomás (kevesebb, mint 90/60).

A vérnyomás jelenik meg a két szám. Az első és a nagyobb a két olyan intézkedés szisztolés nyomás, vagy a nyomás az artériákban, amikor a szív dobog, és kitölti őket a vér. A második szám méri diasztolés nyomás, vagy a nyomás az artériákban, amikor a szív pihen között veri.

Optimális vérnyomás kisebb, mint 120/80 (szisztolés / diasztolés). Az egészséges emberek, alacsony vérnyomás tünetek nélkül általában nem érintik, és nem kell kezelni. De alacsony vérnyomás lehet a jele egy mögöttes probléma – különösen az idősek – hol okozhat elégtelen vérellátása a szív, az agy és más létfontosságú szerveket.

Krónikus alacsony vérnyomás tünetmentes szinte soha nem komoly. De az egészségügyi problémák jelentkezhetnek, amikor a vérnyomás csökken hirtelen és az agy meg van fosztva a megfelelő vérellátást. Ez ahhoz vezethet, hogy a szédülés vagy szédülés. Hirtelen csepp vérnyomás leggyakrabban előforduló valaki, aki kiemelkedése a fekve vagy ülve helyzetben állva. Ez a fajta alacsony vérnyomás ismert orthostaticus hypotensio vagy ortosztatikus hipotenzió. Egy másik típusú alacsony vérnyomás léphet fel, amikor valaki áll egy hosszú ideig. Ez az úgynevezett idegi közvetített hipotenzió.

Orthostaticus hypotonia hibaként tekintendő a szív- és érrendszer, illetve idegrendszer megfelelően reagálni a hirtelen változásokat. Normális esetben, ha feláll, néhány vér pang az alsó végtagokon. Korrigálatlan, ez okozhatja a vérnyomás csökken. De a test általában ellensúlyozza az üzenetet a szíved gyorsabban ver, és a vérerek összehúzódását. Ez ellensúlyozza az alacsony vérnyomás. Ha ez nem történik meg, vagy túl lassan történik, orthostaticus hypotensio eredményeket.

A kockázat az alacsony és a magas vérnyomás általában a kor előrehaladtával növekszik részben a normális változások az öregedés során. Ezen túlmenően, a vér áramlását a szívizom és az agy életkor előrehaladtával csökken, gyakran eredményeként a lepedéket építmény a vérerekben. Becslések szerint 10% -ról 20% -a 65 év feletti van orthostaticus hypotonia.