vaspótló vérszegénység

A vas ásványi anyag, amely az élethez szükséges. Vas kulcsszerepet játszik az hogy a vörösvértestek, az oxigént szállító. Lehet kapni a vasat élelmiszer és kiegészítők. Ha nincs elegendő vas, akkor vérszegénység alakul ki, alacsony vörösvértestszám.

Vaspótló leggyakrabban használt bizonyos típusú vérszegénység. Vérszegénység is okozhat fáradtságot és egyéb tüneteket. Ha a vérszegénység tünetei, keresik ellátást az egészségügyi szolgáltató. Ne próbálja kezelni, hogy a saját.

Vaspótló gyakran használják vérszegénység kezelésére által okozott

Vaspótló is vizsgálták kezelésére ADHD. Míg a korai adatok azt sugallják, a haszon, további vizsgálatokra van szükség, mielőtt a vas ajánlható ADHD.

ÉN használ kupon; Én vásárlás áruház márka; Azt üzlet akciós; Nem veszem vitaminok és kiegészítők

Vaspótló általánosan javasolt csecsemők és kisgyermekek, a tizenéves lányok és a nők, akik terhesek vagy fogamzóképes korú, amely segít megelőzni a vérszegénység. Meghozatala előtt egy vas-kiegészítő, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, ha ez az Ön számára.

Az ajánlott napi bevitel (RDA) tartalmazza a vasat kap mind a fogyasztott étel és bármilyen kiegészítők szedése.

Vegye vaspótló egy pohár víz vagy élelmiszer. Szigorú vegetáriánusok is szüksége lehet, hogy a nagyobb mennyiségű vasat.

Nagy adagokban, vas mérgező. Felnőtteknek és gyermekeknek 14 éven fel, a felső határ – a legmagasabb dózist lehet tenni biztonságosan – 45 mg naponta. Gyermekek 14 év alatt nem több, mint 40 mg naponta.

Az Academy of Pediatrics azt javasolja, hogy – kezdve 4 hónapos kortól – szoptatott csecsemők kell egészíteni 1 mg / kg napi orális vas. Ezt mindaddig folytatni kell vastartalmú kiegészítő élelmiszerek, mint például a vas-dúsított gabonafélék, bevezetik az étrendben.

Szintén kezdődő 4 hónapos korban, részben szoptatott csecsemők (több mint a fele a napi etetések mint tápszer vagy tej), akik nem részesülnek vastartalmú kiegészítő ételeket kell kapniuk 1 mg / kg napi kiegészítő vas.

Kérdezze meg az egészségügyi szolgáltató, hogy mennyi vas kiegészítés Ön vagy gyermeke kell venni, ha van ilyen.