tüdőrák szűrés – téma áttekintése

A szűrővizsgálatok segíthet az orvos meg egy problémát, mielőtt a tünetek. Ez növeli az esélyét, hogy a probléma a korai, ha ez kezelhetőbb.

Amint lesz kész a kezelést, ez normális, hogy ideges a mellékhatások lehet, hogy szembe. Hogy segítsen felkészülni, itt egy kezelés-by-kezelési útmutatónak a leggyakoribbak; Ne feledje, hogy a mellékhatások lehetnek még két ember között ugyanazt a kezelést. Ennek oka, hogy minden ember – és minden rák esetén – egyedülálló. A jó hír az, a legtöbb mellékhatás átmeneti, és vannak olyan módon tudja kezelni őket.

Screening nem fogja megakadályozni a rák. És lehet, hogy nem találja az összes tüdőrák. De a kutatások azt mutatják, hogy ha az emberek, akik nagyobb a kockázata, hogy ezt a vizsgálatot minden évben, akkor nagyobb valószínűséggel halnak meg tüdőrákban. 1

A tüdőrák szűrése történik egy alacsony dózisú CT vizsgálat. A CT használ X-sugarak, vagy sugárzás, hogy részletes képek a tested. Szakértők azt javasolják, hogy a szűrés elvégezhető egészségügyi központok, amelyek középpontjában a megállapítás és kezelésére tüdőrák.

Éves tüdőszűrés csak akkor ajánlott erős dohányosok. Ez azt jelenti, az emberek egy dohányzási legalább 30 csomag év. A csomag az évben egy módja annak, hogy mennyire nehéz egy dohányos van, vagy volt.

Annak kiderítésére, hogy a csomag években szaporodnak hány csomag naponta (feltételezve, hogy 20 szál darab) dohányzik, hogy hány éve már a füstölt. Például

Ha füstölt 1 csomag naponta 15 éve, hogy az 1-szer 15. Tehát van egy beteg dohányzási 15 pack év; Ha füstölt 1½ csomag egy nap 20 éve, ez 1,5-szeres 20. Tehát van egy beteg dohányzási 30 pack év; Ha füstölt 2 csomag egy nap 15 éve, ez 2-szer 15. Tehát van egy beteg dohányzási 30 pack év.

Az US Preventive Services Task Force ajánlja éves tüdőrák szűrése esetén: 2

Ön 55-80 éves; És van egy dohányzó története legalább 30 csomag év; És még mindig dohányzik, vagy kilép az elmúlt 15 évben; És akkor a jó egészség az általános. (Miután a súlyos egészségügyi probléma azt jelentheti, hogy nem lehetett a kezelés a tüdőrák. A kezelés lehet túl nagy a kockázat, és lehet, hogy nem segít hosszabb ideig élnek.)