juvenilis rheumatoid arthritis alapjai

Juvenilis rheumatoid arthritis (JRA), gyakran nevezik az orvosok ma juvenilis idiopátiás arthritis (JIA), egy olyan típusú arthritis okozó ízületi gyulladás és merevség több mint hat héttel a gyermek 16 éves vagy annál fiatalabb. Ez érinti mintegy 50.000 gyerek az Egyesült Államokban. A gyulladás bőrpír, duzzanat, melegség és fájdalom az ízületekben, bár sok gyermek JRA nem panaszkodnak ízületi fájdalom. Minden olyan együttes hatással lehet, és a gyulladás korlátozhatja a mobilitás érintett ízületek.

A kutatók még nem tudják pontosan, hogy miért az immunrendszer kudarcba fullad gyermekeknél, akiknél JRA, bár gyanítom, hogy ez egy kétlépcsős folyamat. Először is, valamit a gyermek genetikai ad nekik egy olyan tendencia, hogy dolgozzon JRA. Ezután egy környezeti tényező, például egy vírus, kiváltja a fejlesztés a JRA.

JRA láz és vérszegénység és szintén hatással lehet a szív, a tüdő, a szem és az idegrendszerre. Az artritisz epizódok több hétig, és visszatérhetnek, bár a tünetek általában kevésbé súlyos a későbbi ismétlődő támadásokat. A kezelés hasonló a felnőttek, egy további nagy hangsúlyt fektetve a fizikoterápia és a testmozgás nőni szervek aktív. Sok erős gyógyszerek használt felnőttek, bár általában nem szükségesek JRA. Állandó kár juvenilis rheumatoid arthritis, most kivételesen és leginkább érintett gyermekek felépüljön a betegségből teljesen nem tapasztalható semmilyen tartós fogyatékkal.

Az orvosok osztályozni háromféle JRA, száma alapján ízületek szó, a tünetek, és a jelenléte bizonyos antitestek (speciális fehérjék, amelyeket az immunrendszer) a vérben. Ezek osztályozási help leírják a betegség lesz előrelépés.