izsópot felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Herbe de Joseph, herbe Sacrae, herbe Sainte Hiope, Hisopo, Hissopo, kerti izsóp, Hysope, Hysope officinale, Jufa Rabo De Gato, Ysop.

Izsóp egy növény. A részek nőnek a föld felett alkalmaznak arra, hogy a gyógyszert; Az izsóp használják emésztési és bélrendszeri problémák, beleértve a máj és az epehólyag feltételek bélrendszeri fájdalom, bélgázok, kólika, és étvágytalanság. Azt is használják légzőszervi problémák, beleértve a köhögés, a nátha, légúti fertőzések, torokfájás, és az asztmát; Egyéb alkalmazások közé tartozik a húgyúti fertőzés (UTI), rossz vérkeringés, a HIV / AIDS, és a menstruációs görcsök; Néhány ember használja izsóp mint toroköblögetés, fürdők okozhat verejtékezés és a bőrön kezelésére bőrirritációt, égési sérülések, zúzódások, és fagyás; Az élelmiszerekben, izsópolajat és kivonatot használnak, mint egy aroma; A feldolgozóiparban izsópolajat használják illat szappanok és kozmetikumok.

A vegyi anyagok a izsóp hatással lehet a szív-és növelheti váladék a tüdőben.

Elegendő bizonyíték fo; Máj és epehólyag problémák; Bélrendszeri problémák; Megfázás; Torokfájás; Asztma; Húgyúti fertőzés (UTI); Gáz; kólika; Étvágytalanság; Gyenge forgalomban; Bőrbetegségek (zúzódások, kiütések, égések, fagyás); HIV / AIDS; Menstruációs görcsök; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát izsóp e célra.

Az izsóp biztonságosnak tekinthető a legtöbb ember számára összegek általában megtalálható az ételekben és a gyógyászati ​​mennyiségben. Azonban ne használja a terméket olaj, mert rohamokat okozott egyesekben; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: nem biztonságos használata izsóp a terhesség alatt, mert ez okozhatja a méhösszehúzódásokat, vagy kezdje a menstruáció. Ezek a hatások vezethet vetélés; Ez nem ismert, hogy az izsóp biztonságosan alkalmazható a szoptatás ideje alatt. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Gyermekek: ez nem biztonságos, hogy az izsóp a gyermekeknek. Görcsrohamokat jelentettek a gyermek, aki vette 2-3 csepp izsópolajat több napon át; A rohamok: Ha van egy története görcsrohamok, ne használja izsóp. Lehet görcsrohamokat váltanak, vagy hogy azok még rosszabb.

Jelenleg nincsenek információk izsóp interakciók

A megfelelő adag izsóp számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok izsóp. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Baek, J. H., Lee, Y. S., Kang, C. M., Kim, J. A., Kwon, K. S., Son, H. C. és Kim, K. W. intracelluláris Ca2 + Release közvetíti urzolsav-indukált apoptózis humán leukémiás HL-60 sejtekben. Int J. Cancer 11-27-199; 73 (5): 725-728.

Brown, D. enciklopédiája Gyógynövények és azok használata. 1995.

Cesarone, MR, Belcaro, G., Pellegrini, L., Ledda, A., Di Renzo, A., Vinciguerra, G., Ricci, A., Gizzi, G., Ippolito, E., Fano, F., Dugall, M., Acerbi, G., és Cacchio, M. HR, 0- (béta-hidroxi-etil) -rutosides, összehasonlítva diosmin + heszperidin krónikus vénás elégtelenség és vénás microangiopathia: egy független, prospektív, összehasonlító nyilvántartás tanulmány. Angiológiai 200; 56 (1): 1-8.

Deng, YY, Chen, YP, Wang, L., Hu, Z., Jin, Y., Shen, L., Zhu, R., és Zhong, Y. [Clinical tanulmány kezelésére középhaladó sarlólaposok vesegyulladás által qingre huoxue recept]. Zhongguo Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 200; 24 (12): 1084-1086.

Es-Saady, D., Simon A., Ollier, M., Maurizis, J. C, Chulia, A. J. és Delage, C. gátló hatása urzolsav a B16 proliferációs keresztül sejtciklus. Cancer Lett. 9-10-199; 106 (2): 193-197.

Gollapudi, S., Sharma, HA, Aggarwal, S., Byers, LD, Ensley, He, és Gupta, S. izolálása egy korábban azonosítatlan poliszacharid (MAR-10) származó izsóp officinalis, hogy mutat erős aktivitást típusú humán immundeficiencia vírus 1. Biochem.Biophys.Resmun. 5-5-199; 210 (1): 145-151.

Jantet, G. RELIEF vizsgálat: az első konszolidált európai adatok. Reflux értékelése és az életminőség javítása mikronizált flavonoidok. Angiológiai 200; 51 (1): 31-37.

Jie, L. Farmakológiai oleanolic sav és urzolsavat. Journal of Ethnopharmacology 1-2-199; 49 (2-1): 57-68.

Keenoy, B., Vertommen, J., és a De, Leeuw, I. A hatás a flavonoid kezelés a glikációs és antioxidáns státusz Type 1 diabéteszes betegeknél. Diabetes Nutr Metab 199; 12 (4): 256-263.

Kreis, W., Kaplan, M. H., Freeman, J., V., D. K. és Sarin, P. S. gátlása HIV-replikáció által izsóp officinalis kivonatok. Antiviral Res. 199; 14 (6): 323-337.

Tyler VE. Gyógynövények Choice: A terápiás alkalmazása Phytomedicinals.

Burkhard PR, Burkhardt K, Haenggeli CA, Landis T. Plant kiváltott rohamok: újramegjelenése egy régi probléma. J Neurol 199; 246: 667-70.

Elektronikus Code of Federal Regulations. Cím 21. rész 182 – anyagok általánosan biztonságosnak. Elérhető: http://ecfr.gpoaccess.gov/cgi/t/text/text-idx?c=ecfr&sid= 786bafc6f6343634fbf79fcdca7061e1 & RGN = div5 & view = text & node = 21: 3.0.1.1.13 & idno = 21

Fetrow CW, Avila JR. Szakmai Handbook of kiegészítő és alternatív gyógyszereket. 1. ed. Springhouse, PA: Springhouse Corp., 1999.

Gyártó: Nature válasza. Hanppange, NY.

Gyártó: természet Way. Springville, UT.

Millet Y, Jouglard J, Steinmetz MD, et al. Toxicitása néhány alapvető növényi olajok. Klinikai és kísérleti vizsgálata. Clin Toxicol 198; 18: 1485-1498.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió