hogyan kell tartani a fogzománc erős

A felület a fogak hívják zománc. Segít megvédeni őket a pusztulástól. Néhány kopás normális, de van sok, amit tehetünk, hogy ezt az akadályt erős. Vegyük ezeket az egyszerű lépéseket az egészséges száj és megnyerő mosollyal.

Baktériumok a szájban táplálkoznak cukrot ételek és italok. Aztán, hogy tartalmaz, amely lágyítja és kopik a zománc. Rágós cukorka, hogy ragaszkodni a fogak is károsíthatja. Üdítőitalok lehetnek extra savak.

Üdítőitalok mesterséges édesítőszerek intelligensebb választása, mint azok, cukorral, de ők is a savas és elkopnak zománc idővel.

A legjobb választás, ha szomjas vagy? Egy pohár tiszta vizet. Sok ízesített vizek savas.

A kalcium ételpultokból savak a szájban okozó bomlás. Ez is segít megőrizni a csontok és a fogak erősek.

Tej, sajt és egyéb tejtermékek védi és erősíti zománc, mondja Pamela L. Quinones, korábbi elnöke dentálhigiénikusokból Egyesület. Válasszon zsírszegény vagy zsírmentes tételeket, hogy segítsen megőrizni kalóriát.

Ha nem eszik tejtermékeket, keresse élelmiszerek kalcium- hozzá.

Akkor elkopnak a zománc, ha ecsetet túl gyors és kemény. Tartsa a kefe puha sörtéjű körülbelül 45 fokos szögben az íny. Ezután mozgassa előre-hátra a rövid, gyengéd mozdulatokkal, a távolság az egyik foga.

Várja meg, amíg akár egy órával evés után édességek vagy citrusfélék, mielőtt fogmosás. Savas ételek lehet enyhíteni zománc és megkönnyítheti az Ön számára sértse meg.

A Dental Association (ADA) hívások fluorid “a természet üreg harcos”, mert ez erősíti a zománc, és segít javítani a korai szakaszában a fogszuvasodás. Fluorid is teszi a fogak jobban ellenáll a savaknak érkező élelmiszerek és baktériumok a szájban; Az ADA ajánlja fluoridos fogkrémmel, amint az első fog jelenik meg, és az egész életed. Öblítsük szájvíz, amely fluorid is segít megelőzni a fogszuvasodást, és tartsa a zománc erős.