ólommérgezés – téma áttekintése

Az ólommérgezés akkor jelentkezik, ha fel túl sok ólmot légzési vagy nyelési egy anyag ólom benne, mint a festék, por, víz vagy élelmiszer. Az ólom károsítja szinte minden szervrendszer.

Fon tos; Lehetséges, hogy a főcím a jelentés duodenum atresia vagy stenosis nem a név, amit várt. Kérjük, ellenőrizze a szinonimák felsorolja, hogy megtalálják az alternatív neve (i) és a betegség alegység (ek) a jelentés által lefedett.

A felnőttek, ólommérgezés károsíthatja az agyat és az idegrendszert, a gyomor és a vese. Ez is okozhat magas vérnyomást és más egészségügyi problémák.

Bár ez nem normális, hogy a vezető a szervezetben, egy kis mennyiség is jelen van a legtöbb ember. Környezetvédelmi törvények csökkentették ólomterhelés az Egyesült Államokban, de ez még mindig egy egészségügyi kockázatot jelent, különösen a kisgyermekek.

Az ólommérgezés oka általában a több hónapos vagy éves kitettség kis mennyiségű ólom otthon, a munkahelyen, vagy napközi. Az is megtörténhet, nagyon gyorsan kitettség nagy mennyiségű ólmot. Sok mindent lehet tartalmaznak, vagy ólmot: festék, a levegő, a víz, a talaj, élelmiszer, és a feldolgozott termékek.

A leggyakoribb forrása ólomterhelés gyermekek számára ólomtartalmú festék és a por és a talaj szennyezett általa. Ez lehet a probléma a régebbi otthonok és épületek.

Felnőttek leggyakrabban kitett vezet a munkahelyen vagy mindeközben hobbijuk révén vezetést.

Ólommérgezés bármely életkorban előfordulhat, de a gyerekek nagy valószínűséggel befolyásolja a magas ólom szintje. Gyermekek legnagyobb kockázatú közé tartoznak azok, akik

Egyéb veszélyeztetett ólommérgezés is, akik

Él, vagy rendszeresen látogatják otthonok vagy épületek előtt épült 1978 Ezek az épületek lehetnek ólomtartalmú festék. A kockázat még magasabb épület épült 1950 előtt, ha az ólom-alapú festéket gyakrabban használják; Bevándorlók, menekültek, vagy örökbefogadott egyéb országokból. 1 Ezek voltak kitéve a magasabb ólom szintje ezekben az országokban; 6 éves vagy annál fiatalabb. A kisgyermekek nagyobb a kockázata becaus; Gyakran kezüket és tárgyak a szájukban; Néha nyelni nem élelmiszeripari termékekre; Testük elnyelik előnyét magasabb; Agyukat gyorsan fejlődik.

Igyál vizet átfolyó csövek voltak forrasztva ólom; Ólommal dolgozó sem a munkájukban, vagy mint egy hobbi (például fém kohók, kerámia döntéshozók és ólomüveg művészek); Eszik konzerv készült forrasztóón. Az ilyen típusú palackok nem történt az Egyesült Államokban; Cook vagy tároljon élelmiszert kerámia edényeket. Néhány kerámia máz ólmot tartalmaz, amelyet nem megfelelően aktiválódik, vagy gyógyítható; Enni, vagy lélegezni hagyományos vagy népi orvosságokat, amelyek ólmot, például egyes gyógynövények és vitaminok más országokban; Élj közösségek sok ipari szennyezés.