IBS-D: gyógyszerek, melyek a tünetek enyhítésére

Irritábilis bél szindróma nehéz lehet együtt élni. Milyen nehéz? A 2015 felmérés a Gasztroenterológiai Társaság megállapította, hogy a 47% -a az IBS feladja a mobiltelefon csak érezni 1 hónap mentességet a tüneteket.

Csomó markolat a karok és a lábak, és az izmok fájnak. A hasa van görcsök is. Lehet, hogy a fájdalom lehet csatlakoztatni? Ha az irritábilis bél szindróma (IBS) vagy fibromyalgia, akkor valószínűleg van a másik is. Gyakran történnek együtt, de hogyan kapcsolódnak, nem ismert.

Tudassa orvosával az Ön tüneteit – akkor is, ha beszél róluk kényelmetlenül érzi magát – mert több kezelési lehetőség, mint valaha.

Alosetron (Lotronex). Hosszú ideig, ez volt az egyetlen vényköteles gyógyszerek jóváhagyott az állapot kezelésére. Ez segíthet enyhíteni hasi fájdalom és lassú a belek enyhítésére hasmenés.

De lehetnek súlyos mellékhatásai lehetnek, így ez csak akkor használják a nők súlyos IBS-D, akiknek a tünetei nem segített egyéb kezelések.

Egy hasonló nevű gyógyszer ramoszetron is vizsgálták. Lehet, hogy kevesebb mellékhatással, de több kutatásra van szükség.

Eluxadoline (Viberzi). Ez jelzi az idegrendszert, hogy segítsen megállítani bél görcsök. Azt is megkönnyíti hasa görcsöket és hasmenést.

Rifaximin (Xifaxan). Bár ez nem világos, hogy mi okozza az IBS-D, egyes szakértők úgy vélik, a tettes lehet túl sok baktérium a vékonybélben. Rimaxifin egy antibiotikum. Ez is egyike annak a két gyógyszer az FDA által jóváhagyott, 2015-ben az IBS kezelésére-D. Ez már kimutatták, hogy csökkenti mind a hasi fájdalom és hasmenés.

Hasmenés elleni szerek. Bizonyos esetekben, over-the-counter gyógyszereket, mint difenoxiláttal (Lomotil) vagy loperamid (Imodium) javíthatja a hasmenés tünetei emberek irritábilis bél szindróma.

A probiotikumok. A bélben van billió baktérium – néhány hasznos és néhány káros. Egyesek azt találjuk, hogy ezek az úgynevezett “jó” baktériumok hez mentességet IBS-D tünetek, mint a puffadás és görcsök. De további kutatásokra van szükség, hogy megtudja, melyik probiotikus törzsek legjobb, és milyen adagban.

Epe-sav kötőanyagok. Ezek a gyógyszerek segítenek abban, hogy a székletürítés szilárdabb és kevésbé gyakori.

Antidepresszánsok: Gyógyszerek úgynevezett triciklikus antidepresszánsok segíthet csökkenteni hasa fájdalom, különösen ha még van a depresszió vagy a szorongás. Ha nincs depresszióban szenved, orvosa akkor is felírhat ezeket, de kisebb adagokban.