hogyan mellrák kenhető

Ha a rák átterjed túl a mell és a közeli nyirokcsomók, ez tekinthető a fejlett, vagy áttétes. A leggyakoribb helyeken átterjed a nyirokcsomók, a máj, a tüdő, a csontok és az agy.

“A nők többsége az áttétes emlőrák előrelépni a terápiák, miközben továbbra is a rendszeres életmód – munka, ügyelve azok a családok, gyakorlása, és az utazás”, mondja Erica L. Mayer, MD, MPH, az DANA- Farber Rákkutató Intézet, Boston.

“Gyakran úgy gondolunk a metasztatikus emlőrák, mint egy krónikus betegség, mint például a cukorbetegség, a” Mayer mondja.

Kezelések előrehaladott emlőrák megy vég nélkül dátumot tartani a betegség ellenőrzés alatt. Majd látogatás a klinika rendszeresen, és akkor ismerje meg az egészségügyi csapat.

“Ha a kezelés működik, akkor marad rajta, amíg jól működik mellékhatások nélkül”, mondja Rita Nanda, MD, a University of Chicago mellrák programot. Ha ez nem működik jól, vagy rossz mellékhatásai, az orvos megpróbálja a különböző kezelések.

Orvosa valószínűleg javasolni kemoterápia, mert utazik át az egész testet. “Metasztatikus emlőrák egésztest-betegség,” Mayer mondja.

Azt is el kell hormonterápia ha a daganat érzékeny (azaz táplálja) az ösztrogén hormon vagy progeszteron. Néhány ember vehet célzott kezelések, amelyek olyan gyógyszerek, amelyek a munka közvetlenül a változások rákos sejteket. Ezek a kombinációk teheti kemoterápia jobb működése érdekében.

Néha műtét vagy sugárzás segítségével könnyedén tüneteket.

Esetenként kapsz képalkotó vizsgálatok, hogy a test belsejében. Ez az egyik módja, hogy az orvosok során ellenőrzi a kezelések működik és hogy a betegség átterjedt. Gyakori képalkotó vizsgálatok közé

CT-vizsgálattal megvizsgálja a mellkas és a has, “mondta Richard J. Bleicher, MD, a Fox Chase Cancer Center Philadelphiában.” Láthatjuk valamit szervek, mint a máj, vagy néha a csontokat.

Néha eredményeket kombinálják a PET-CT vizsgálat. A számítógép egyesíti a képeket, hogy megtalálja a forró foltok lehetnek a rák.

Orvosa meg fogja mondani, hogy milyen gyakran kell ezeket a vizsgálatokat alapul szakaszában a betegség.

FORRÁS

Erica L. Mayer, MD, MPH, Dana-Farber Rákkutató Intézet, Harvard Medical School.

Rita Nanda, MD, társigazgatója, University of Chicago Mellrák Program; adjunktus az orvostudomány, a Chicagói Egyetemen.

Richard J. Bleicher, MD, rendező, mell ösztöndíj képzés, egyetemi docens, a Fox Chase Cancer.

Élő nők számára a fejlett HR +, HER2-negatív emlőrákban a menopauza után, akik már kaptak bizonyos egyéb gyógyszereket, amelyek nem sikerült a rák, AFINITOR ® (everolimus) Tabletták plusz Aromasin ® * (exemestane) bizonyítottan segít dupla idő nélkül a rák növekedés vs exemesztán egyedül. **

A betegek nem szedhetnek AFINITOR ha allergiás AFINITOR vagy bármely összetevőjére. A betegeket tájékoztatni kell a az egészségügyi szolgáltató, mielőtt AFINITOR ha allergiás a szirolimuszra (Rapamune ®) vagy a temszirolimuszra (Torisel ®).

AFINITOR okozhat súlyos mellékhatásokat, például tüdő- vagy légzési problémák, fertőzések, vagy veseelégtelenség. Néhány ezek közül a mellékhatások súlyosak lehetnek és akár halálhoz vezethet. Az egészségügyi team lehet módja, hogy segítsen kezelni a mellékhatások, amelyek előfordulhatnak. Fontos, hogy beszéljen orvosával vagy asszisztensével tapasztalt mellékhatások és a legjobb módja, hogy kezelni őket. Súlyos mellékhatások közé tartoznak

Tüdő vagy légzési problémák: A betegeket tájékoztatni kell a az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha ezek közül bármelyik ezek a tünetek: új vagy romló köhögés, légszomj, mellkasi fájdalom, légzési nehézség, zihálás vagy.

Fertőzések: Afinitor teszik a betegek nagyobb valószínűséggel alakulhat ki fertőzés, például tüdőgyulladás, vagy egy bakteriális, gombás, vagy vírusos fertőzés. A vírusos fertőzések lehetnek reaktiválódását hepatitis B emberek, akik hepatitis B a múltban. A betegek kell kezelni a lehető leghamarabb. A betegeket tájékoztatni kell a az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha van egy hőmérséklet 100,5 ° F, vagy a fenti a remegés, vagy nem érzi jól magát. Tünetek a hepatitis B vagy fertőzés lehetnek a következő: láz, hidegrázás, bőrkiütés, ízületi fájdalom és gyulladás, fáradtság, étvágytalanság, hányinger, világos széklet vagy sötét vizelet, a bőr sárgás elszíneződése, vagy fájdalom a jobb felső oldalon a gyomor.

Angioödéma szedő betegeknek angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátló gyógyszert kezelés alatt AFINITOR vannak a kockázata megnőhet olyan típusú allergiás reakció az úgynevezett angioödéma. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt AFINITOR ha nem biztos abban, hogy veszel egy ACE-gátló gyógyszert. Orvoshoz azonnal, ha légzési nehézség vagy fejleszteni duzzanat a nyelv, száj vagy a torok kezelés alatt AFINITOR.

Veseelégtelenség: szedő betegeket AFINITOR alakulhat veseelégtelenség. A betegeket figyelmeztetni kell vizsgálatokat annak ellenőrzése érdekében, hogy a veseműködés előtt és alatt kezelés AFINITOR.

Késleltetett sebgyógyulás: AFINITOR okozhat bemetszést hogy lassan gyógyulnak, vagy nem gyógyul is. Hívja meg az egészségügyi szolgáltató azonnal, ha a metszés piros, meleg, vagy painfu; ha vér, folyadék, vagy genny a incisio; Ha a metszés nyit u; vagy ha a metszés megduzzad.

Meghozatala előtt AFINITOR mondani az egészségügyi szolgáltató az összes egészségügyi feltételek, beleértve, ha

Mondd meg az egészségügyi szolgáltató az összes gyógyszerek szedése, beleértve az orvosi rendelvényre és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény készítményeket. Használata AFINITOR bizonyos egyéb gyógyszerek súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Tartsunk egy listát a gyógyszerek szedése, és mutasd meg az egészségügyi szolgáltató, ha kap egy új gyógyszer. Különösen fontos, hogy az egészségügyi szolgáltató, ha veszel orbáncfű (Hypericum perforatum), gyógyszerek, amelyek gyengítik az immunrendszert (a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel és egyéb problémák), vagy gyógyszerek

Ha gyógyszereket szed a fent felsorolt ​​feltételeknek, az egészségügyi szolgáltató szükség lehet felírni egy másik gyógyszert, vagy az adagot a AFINITOR szükség lehet változtatni. Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt elkezdené szedni semmilyen új gyógyszert.

A leggyakoribb mellékhatás a AFINITOR kezelésében fejlett hormonreceptor-pozitív, HER2-negatív mellrák szájban fekélyek és sebek (67%). Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, ha fájdalom, a szorongás, vagy nyílt sebek a szájban. Az egészségügyi szolgáltató megmondja, hogy egy speciális szájvíz vagy a száj gél, amely nem tartalmaz alkoholt, hidrogén-peroxid, jód, vagy kakukkfű.

Mondd meg az egészségügyi szolgáltató, ha bármilyen mellékhatás, ami zavar téged, vagy nem megy el.

Ez nem az összes lehetséges mellékhatásai AFINITOR. További információért forduljon az egészségügyi szolgáltató vagy gyógyszerészét. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai.

Ön arra ösztönzik, hogy jelentést negatív mellékhatások vényköteles gyógyszerek az FDA. Látogassa www.fda.gov/medwatch vagy hívja az 1-800-FDA-1088.

Kérjük, olvassa el a teljes alkalmazási előírását AFINITOR, beleértve a betegek adatait.

AFINITOR egy vényköteles gyógyszer kezelésére használják a fejlett, hormonreceptor-pozitív, HER2-negatív emlőrákban, valamint a gyógyszer exemesztán, posztmenopauzában lévő nők, akik már kaptak bizonyos egyéb gyógyszerek a rák.

A márkák listáját védjegyei vagy regisztráljon védjegy a megfelelő tulajdonos, és nem védjegyei vagy regisztráljon védjegyek a Novartis.

Novartis Pharmaceuticals corporatio; East Hanover, New Jerse; 07936-108; (C) 2015 Novarti; 15/06 AFB-1110888

Tartalom e cím alatt, vagy létre nevében a megnevezett szponzor. Ez a tartalom nem vonatkozik a szerkesztési irányelvei, és nem vizsgálta meg a szerkesztői részleg a pontosság, az objektivitás vagy a mérleg.