hipnózis leszokni a dohányzásról: előnyök és kockázatok

Dohányzásról való leszokás lehet egy igazi kihívás. De ez az egyik legjobb dolog, amit tehetünk az egészségre. A dohányzás veszélyes, sőt halálos szokás. Ez a világ egyik vezető oka a rák. Ez is növeli a kockázatot a szívinfarktus, az agyvérzés, a tüdőbetegségek és más egészségügyi problémák, beleértve a csonttörések és a szürkehályog.

Ha nikotin cukorkákat, tapaszok, rágógumik, tanácsadás, és más, a dohányzás abbahagyását módszerek nem segített, a leszokásban, ne add fel. Kérdezze meg orvosát, ha a hipnózis egy lehetőség az Ön számára. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a hipnózis segíthet bizonyos emberek leszokni a dohányzásról.

: 13 Legjobb Quit Smoking-tippek valaha

Hipnózis definíciója megváltozott tudatállapot, amelyben úgy tűnik, hogy alszik, vagy transzban. Klinikai hipnózis lehet kezelésére használt bizonyos fizikai vagy pszichológiai problémák. Például, gyakran arra használják, hogy a betegek a fájdalom csillapítására. Azt is használják számos más körülmények között, például súly kérdések, beszéd rendellenességek, és a függőség problémák.

Van vitát arról, hogy a hipnózis működik. Egyesek úgy vélik, hogy ha hipnotizált, pihenni és koncentrálni több, és nagyobb hajlandóságot hallgatni javaslatokat – mint például a dohányzásról való leszokás, például.

Annak ellenére, hogy úgy tűnik, hogy a trance során hipnózis, akkor nem eszméletlen. Még mindig tisztában a bennünket körülvevő, és – annak ellenére, hogy sok színpadi előadók állítják közben egy szórakoztató műsor -, akkor nem lehet tenni semmit ellen is. Tény, hogy az agy elvégzett tesztek során a betegek hipnózis ülések mutattak a magas szintű neurológiai aktivitást.

A hipnózis során a dohányzás abbahagyása, a beteg gyakran kérték elképzelni kellemetlen eredmények a dohányzás. Például a hipnoterapeuta azt sugallja, hogy a cigarettafüst szaga, mint a teherautó kipufogó, vagy, hogy a dohányzás fogja hagyni a beteg szájában érezte rendkívül kiszáradt.

Spiegel módszer az egyik legnépszerűbb a dohányzásról való leszokás hipnózis technika arra összpontosít, hogy három fő gondolat

A hipnoterapeuta tanítja a dohányos önhipnózis, majd megkérdezi őt, hogy ismételje meg a fenti állításokat bármikor a vágy, hogy füst jelentkezik.