derékfájás-tünetek

Tünetei derékfájás függ az oka.

Jellemző tünetek:

Jellemző tünetek:

Osteoarthritis a gerinc általában nem okoz fájdalmat,

Betegségek tüneteit, amelyek befolyásolják a gerinc betegségtől függ. Ezek a következők lehetnek

Izomgörcsök, görcsök, és a merevség; Hát- és néha a farba. Lehet hirtelen lépnek fel vagy fokozatosan. Ez leggyakrabban fordul elő epizódok. Bizonyos mozdulatok, hogy rosszabb, és ezzel könnyű tevékenységek, mint járás teszi jobban érzi magát. A legrosszabb fájdalom általában tart 48-72 óra, és ezt követheti napon vagy héten át kevésbé súlyos fájdalom.

Lábfájdalom. Ha a fájdalom kiterjed a térd alatt, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy nyomás miatt egy ideg, mint egy izom probléma. Leggyakrabban ez a fájdalom, hogy kezdődik a fenék és halad lefelé a hátsó láb, mint amennyire a boka és lábfej. Ez a fájdalom minta ismert isiász (mondjuk “sy-AT-ih-kuh”). További információért, isiász; Nerve kapcsolatos problémák, mint például a bizsergés, zsibbadás, vagy gyengeség egyik lábát, vagy a láb, alsó lábszár, vagy mindkét lábát. Bizsergést kezdődik a fenék és kiterjeszti a boka és lábfej. Gyengeség vagy zsibbadás mindkét lábát, vagy elvesztése hólyag és / vagy bél-szabályozás, a tünetek a cauda equina szindróma, amely azonnali orvosi ellátást igényel.

Rosszabb a hát és a csípő régióban; Elindítja fokozatosan egyre rosszabb idővel, és tovább tart, mint 3-6 hónap; Általában rosszabb, reggel vagy után hosszan tartó inaktivitás. Arthritis fájdalom lesz jobb, ha mozogni.

Fájdalom, hogy rosszabb az érintett része a gerinc (például, ha van egy kompressziós törés, tumor, vagy fertőzés); Fájdalom, hogy elindul fokozatosan, állandó, és az is lehet éles vagy tompa fájdalmat. Az ágynyugalom nem segít, és akkor lehet, hogy még rosszabb (például daganatok a gerinc gyakran okoz éjszakai fájdalom). A fájdalom tovább tart, mint 2-3 hét; Láz; Érzékenység a gerinc, hogy megérintse és nyomás; Fájdalom, hogy ébreszti fel álmából.