hogyan termékenységi gyógyszerek hatását? típusok, felhasználások, mellékhatások, és több

Gyógyszer vagy hormonkezelés gyakran az első lépés a termékenységi kezelést. Ők is használják az in vitro megtermékenyítés és más asszisztált reprodukciós technológiák.

Kérdezze meg erről orvosát a kockázatot, amelynek többes terhesség. Tudja meg, hogyan csökkentsük az esélyét a teherbe esés több mint egy magzat; Gondolj bele, hogy egy magas kockázatú többes terhesség, és annak lehetőségét, hogy több fogyatékkal élő gyermekek, hatással lehet az életed; Több Terhesség: Ikrek vagy Mor; Koraszülött Labo; koraszülött

Más ritka szövődmény-, például petefészek túlműködés szindróma -Használható okozta hormon felvételeket használják, hogy ösztönözze a peteérést. Ezek a felvételek lehet használni asszisztált reprodukciós technológiák, mint például IVF.

Nagyon ritka esetekben, a férfi termékenységi problémák okozzák hormonális egyensúlyhiány. A férfiak ezután gyógyszer vagy hormonok, amelyek segítenek a hypothalamus és az agyalapi mirigy elkezd normális spermiumok termelése.

Kérdezze meg orvosát, kérdéseket gyógyszerekről van véve. Például, vannak hosszú távú hatások? Milyen hosszú lesz a kezelés? Milyen gyakran kell vizsgálni a gyógyszer szedése közben? Vannak olyan mellékhatásai, amelyek befolyásolják a mindennapi életben?

Gonadotropin felszabadító hormon (GnRH). Növeli a szervezet hormonok termelését szükséges a spermiumok termelése; Bromokriptin és a kabergolin alacsonyabb prolaktin szintet. A magas prolaktin megakadályozzák a tesztoszteron felszabadulását és a hímivarsejtek termelődéséhez.

Klomifen (például Clomid) serkenti a hormonok felszabadulását kiváltó ovuláció Gonadotropinok. Ezek hormon felvételek serkentik a petefészkek által termelt érett petesejt; Gyógyszerek policisztás ovárium szindróma (PCOS). Ha nem ovulating mert PCOS, orvosa azt sugallják, hogy veszel egy drog, mint a metformin mellett clomiphen. Tudjon meg többet a nők kezelésére, akik policisztás ovárium szindróma (PCOS); Gonadotropin felszabadító hormon (GnRH). Növeli a szervezet hormonok termelését szükséges tojástermelés; Bromokriptin és a kabergolin alacsonyabb prolaktin szintet. A magas prolaktin megakadályozzák a peteérést; Gonadotropin releasing hormon (GnRH) analóg. Ezt használják az in vitro megtermékenyítés; Aromatázgátlók néha használják, hogy ösztönözze a peteérést.