laparoszkópos petefészek fúrás (petefészek diatermiával) a PCOS

Női Egészség Trends

A laparoszkópos petefészek fúrás a sebészeti kezelés, amely az ovuláció a nők, akik a policisztás ovárium szindróma (PCOS). Elektrokauterrel vagy lézert használnak, hogy elpusztítsa részein a petefészek.

Petefészek fúrás általában történik egy kis bemetszést (laparoszkópia), altatásban. A sebész egy kis vágás (bemetszés) a has, a köldök. A sebész ezután elhelyezi egy cső felfújni a has egy kis mennyiségű szén-dioxid gázt, hogy ő tudja helyezni a megtekintési eszköz (laparoszkópia) anélkül, hogy kárt a belső szerveket. A sebész végignézi a laparoszkópon a belső szerveket. Sebészeti műszerek lehet beszúrni keresztül ugyanazt a vágást vagy egyéb apró bemetszést a medencei területen.

Mivel a bemetszések olyan kicsi, laparoszkópia gyakran nevezik “ragtapasz műtét.”

Ha van egy laparoszkópia eljárást, akkor valószínűleg megy haza aznap, és nem a szokásos tevékenysége 24 órán belül. Ön visszatér a normális tevékenység attól függ, hogy milyen gyorsan talpra műtét, amely eltarthat néhány napig, vagy addig, amíg 2-4 hét.

Petefészek fúrás néha használják a nők számára a PCOS, akik még nem ovulating kipróbálása után a fogyás és a termékenység gyógyszert. Tönkretétele része a petefészkek helyreállítani a rendszeres peteérés ciklust.

Fertőzés a metszés; Vérzés a metszést; Belső vérzés; Véletlen sérülés belső szervek vagy a főbb erek, a laparoszkópia vagy sebészeti műszerek; Fájdalom a beavatkozás után, honnan megemelve a has gázzal; Által okozott problémák érzéstelenítés Összenövések vagy hegesedés a testben.

Azoknál a nőknél, akik nem reagálnak a gyógyszert, mint a clomiphene, mintegy 50% -uk képes lehet teherbe esni, miután petefészek fúrás műtét. 1

Kockázatok laparoszkópia közé

A petefészek fúrás befolyásolhatja a tojások száma van hátra, vagy okozhat a korai menopauza. Beszéljen orvosával ezekre a lehetséges kockázatokat. 1

A petefészek fúrás tehetik a menstruációs ciklus rendszeresebben, de idővel válhatnak szabálytalan újra.

Töltse ki a műtét adatlap (PDF) (Mi az a PDF dokumentum?), Hogy segítsen felkészülni a műtétet.

Fritz MA, Speroff L (2011). Indukciós az ovuláció. A klinikai Nőgyógyászati ​​Endocrinology és a meddőség, 8th ed., Pp. 1293-1330. Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins.

Patrice Burgess, MD – Családi Medicin; Kirtly Jones, MD – Szülészeti és Nőgyógyászati

Március 12, 2014