laktóz: mennyi a túl sok?

Ha az orvos csak törte meg a hír, hogy te vagy a laktóz intolerancia, ez nem jelenti azt, hogy soha nem fog ízét egy falat fagylaltot.

Tejtermékek fontos az egészsége a csontok, mert tömve kalcium és D-vitamin A trükk az, hogy megbizonyosodjon arról kapsz elég ezeknek a tápanyagoknak, hogy a tejelő vagy más élelmiszerek.

“Figyelj a tested és a tünetek”, mondja Sandquist, aki szintén egy szóvivője az Academy of Nutrition és Dietetikai.

Mennyit tejtermék lehet enni attól függ, mennyi laktáz – az enzim, amely lebontja a laktózt – a test teszi, mondja Jurij A. Saito-Loftus, MD, MPH. Ő egy adjunktus a Mayo Clinic részlege a gasztroenterológia és hepatológia. “Ez nem változik egy kicsit egyénenként. Nem tudjuk, hogy a 100%, hogy mi irányítja ezt. Vélhetően ez genetikailag meghatározott.”

Vannak, akik laktóz-intolerancia tud alkalmazkodni. Akkor lehet, hogy kevés élelmiszerek laktóz a diéta idővel és kevesebb tünet. “Ha folyamatosan eszik tejterméket, akkor serkenti laktáz termelést,” Saito-Loftus mondja. “Hogy lehet, hogy segít jobban tűri a tejtermékek.

Ha a tünetek olyan súlyosak, hogy nem tudja kezelni a laktózt olyan élelmiszerek, beszéljen orvosával arról, hogyan lehet elég kalciumot és D-vitamin

“Sokan tudják, hogy a tünetek elég jól, így tudják, ha tudják kezelni egy kicsit, vagy sem” Sandquist mondja. Ebben az esetben előfordulhat, hogy tudja tartani a mentális tally élelmiszerek vagy mennyiségű élelmiszerek elkerülésére. Más emberek egy jobb értelemben, amit a test megtehetsz jotting le jegyzeteket. “A napló rendkívül hasznos, mert akkor be tud jelentkezni, milyen tünetek van, mit ettél,” Sandquist mondja. “Akkor nézd vissza, és ha van egy minta.”