ágyéki porckorongsérv-vizsgák és tesztek

Orvosa fog tenni a kórtörténet és a fizikális vizsgálat. Ha ez arra utal, hogy van egy porckorongsérv, akkor valószínűleg nem lesz szükség további vizsgálatok.

Már csak segített a barátja teherhordó nehéz dobozokat az új lakás, és most a háta fáj. Nem csak ez, de már tervezik a hosszú autós utazás a következő napokban. Hirtelen, te tele izgalommal a gondolat, hogy mindazok töltött órák ülnek; Nem kétséges, hátfájás görcs az életmód, nem is beszélve ami elveszett nap a munkahelyen vagy más következményeket. Ilyen kiesése gyakran készteti a légiók krónikus hátfájás tanulni megfelelő szerv mechanika fájdalom enyhítésére, …

X-sugarak általában nem hasznos vagy szükséges. De ha a kórtörténet és a fizikális vizsgálat arra utalnak, hogy több súlyos állapot (például daganat, fertőzés, törés vagy súlyos idegkárosodás), vagy ha a láb fájdalom és egyéb tünetek nem javul után 4 hetes nonsurgical kezelésre, orvos elrendelheti röntgen.

Más vizsgálatok, mint például vérvizsgálat végezhető, hogy zárja ki más feltételeket.

A következő vizsgálatokat nem használják olyan gyakran, mint az MRI vagy CT-vizsgálat, de lehet, hogy az orvos további információk

Egy elektromiogram és ideg vezetési tesztet végezhet bizonyos esetekben azok számára, akik jeleit elhúzódó nyomás egy ideggyök; A myelogram lehet tenni, ha nem tud egy MRI (például ha van egy pacemaker), vagy ha az eredmények az MRI nem egyértelmű; Diszkográfia segíthetnek diagnosztizálni porckorong problémák, de ritkán használják; Idegblokádként mutathat melyik ideg okoz problémát.