otthoni kezelés A Crohn-betegség

Ha a Crohn-betegség nem okoz tüneteket, nincs szükség kezelésre. Enyhe tünetek lehet kezelni hasmenés elleni gyógyszerek vagy változtatásokat az étrend és táplálkozás.

Ön is segíthet magát

A Crohn-betegség hatással lehet minden szempontból az életed. Lehet, hogy úgy érzik, elszigetelt, vagy depressziós. De akkor tegyen lépéseket, hogy javítsa a kilátások, és a megküzdési készségek. Érdemes lehet keresni a szakmai tanácsadás és szociális támogatást a családtól, barátoktól, vagy egyházi.

Gyermekek, akik Crohn-betegség érezheti öntudatos, ha nem nő olyan gyorsan, mint a többi gyerek korukat. Ösztönözni kell a gyermeket, hogy a gyógyszert az előírásoknak. Segítséget nyújt az a kezelés, hogy a gyermek jobban érzi magát, kezd újra növekedni, és vezetni egy normális életet. A gyermekek általában nehezebben kezeli a betegséget, mint a felnőttek, így a támogatás különösen fontos.

Nem dohányzó. A dohányzó Crohn-betegség rosszabb; Az egészséges táplálkozás; Nem használ antibiotikumot, kivéve, ha az orvos személyesen Önnek kezelőorvosa; Első a rendszeres testmozgás.