latex allergia gyik

Allergia Trends

Ha a feltétel, megható vagy légzési latex részecskék hatására az immunrendszer túlreagálni. Bárki lehet egy latex allergia. A kockázat nagyobb, ha az egészségügyben dolgozni, mert ki vannak téve a latex sok – a kesztyű, a IV cső, vérnyomás mandzsetta – lehet, hogy még több érzékeny rá. A családban allergia is felvet a kockázatot.

Ezek az enyhétől a súlyos. Tudod van egy kiütés vagy csalánkiütés. Lehet kezdeni a tüsszögés és kap egy orrfolyás, köhögés, és a viszkető, orrfolyás szemek. Súlyos esetekben előfordulhat, hogy nehezen veszi a levegőt, és a hányinger és a hányás.

Súlyos allergiás reakciók, kap orvosi segítséget azonnal. Ha orvosa adta meg az adrenalin kép (mint egy EpiPen), mindig hordoz két veled, és megtanulják, hogyan kell használni őket. Egy enyhe reakció orvosa javasolhatja antihisztaminok, hidrokortizon krémek, vagy kapható inhalátor.

Nem, a legjobb dolog, amit tehetünk, távol marad minden termékekre vonatkozik, amelyek a latex.

Latex kesztyűk allergiás reakciót válthat ki, így használata nem latex kodek házimunkát. Szintén tájékoztassa orvosát és fogorvosát az allergia előtt találkozókat.

Latex lehet

Talán. Vannak, akik a latex allergia is van egy reakció bizonyos élelmiszerek, mint a banán, az avokádó, gesztenye, és kivi. Ennek oka, hogy azok tartalmazzák néhány azonos allergének latex nem.

Majd beszélni veled a kórtörténetét, beleértve, hogy milyen allergiás reakciókat, ha már volt, és mit gondolsz váltott azokat a reakciókat. Lehet rendelni laboratóriumi vizsgálatokra vagy utalnak, hogy allergológus, aki teheti allergia bőrteszt.

FORRÁS

Akadémia Allergy, Asthma & Immunology: “Latex allergia, kezelése és ellátása.”

College of Allergy, Asthma & Immunology: “Latex allergia.”

Latex Allergia Szövetség: “Latex allergia ellenőrzőlista”.

CDC: “kontakt dermatitis és Latex allergia.”

FamilyDoctor: “Latex allergia – Okok és kockázati tényezők”, “Latex allergia – áttekintés”, “Latex allergia – tünetek.

Medscape Referencia: “Latex allergia, Klinikai megjelenés”, “Latex allergia, áttekintése.

New York State Department of Health: “Latex allergia – Az egészségügyi dolgozók.”