hárs: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Bass, Bois de Tilleul, európai Linden, feuille de Tilleul, feuille SÃchÃe de Tilleul, Fleur de Tilleul, Fleur SÃchÃe de Tilleul, magyar ezüst hárs, Lime Blossom, Lime virág, hársfa, Linden faszén, Linden Szárítottvirág, Linden Dri. .; Lásd az összes nevet bass, Bois de Tilleul, európai Linden, feuille de Tilleul, feuille SÃchÃe de Tilleul, Fleur de Tilleul, Fleur SÃchÃe de Tilleul, magyar ezüst hárs, Lime Blossom, Lime virág, hársfa, Linden faszén, Linden Szárítottvirág, Linden szárított levél, Linden Szárított szíjács, hársfavirág, Hárslevelű, Linden szíjács, hársfa, ezüst hárs, ezüst hárs, Tila, Tilia argentea, Tilia cordata, Tilia europaea, Tiliae flos, Tiliae folium, Tilia grandifolia, Tiliae lignum, Tilia parvifolia, nagylevelű hárs, Tilia rubra, ezüst hárs, Tilia ulmifolia, Tilia vulgaris, Tilleul, Tilleul à Feuilles en CA “ur, Tilleul à Grandes Feuilles, Tilleul à Petites Feuilles, Tilleul d’Europe, Tilleul d’Hiver, Tilleul des Bois , Tilleul Mà ¢ le, Tilleul Sauvage, Tilo; elrejtése nevek

Linden egy fa. A szárított virág, levelek, és a fa használják a gyógyszert; Linden levél Meghűlés, orrdugulás, torokfájás, légzési problémák (hörghurut), fejfájás, láz, és hogy könnyebb felnevelni váladék köhögés (köptető). Azt is használják a gyors szívverés, magas vérnyomás, a túlzott vérzés (vérzés), idegi feszültség, alvászavar (inszomnia), problémák hólyag problémák (inkontinencia), és az izomgörcsök. Linden levél is használják, hogy okozhat izzadás és növeli a vizelet termelés; Hársfa használják máj és az epehólyag betegségei, valamint a fertőzés és bőr alatti duzzanat (cellulitis). Faszén készült hársfából használják bélrendszeri rendellenességek; Egyesek alkalmazni hárs közvetlenül a bőrön, viszkető bőr, ízületi fájdalom (reuma), és egyes alsó lábszár sebek (ulcus cruris) által okozott rossz vérkeringés.

Linden úgy tűnik, hogy csökkentik a nyálka termelt és szorongás. De, több információra van szükség.

Elegendő bizonyíték fo; Alvászavarok (inszomnia); Fejfájás, beleértve a migrén; Problémák a hólyag problémák (inkontinencia); A túlzott vérzés (vérzés); Viszkető bőr; Fájdalmas ízületi duzzanat (reuma); Hörghurut; Köhögés; görcsök; puffadás; Okozó izzadás; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát hárs e célra.

Linden lehet biztonságos, ha szájon át. Amikor használni a bőrön, hárs okozhat viszketés; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Nem tudunk eleget használata hárs terhesség alatt és a mell -feeding. Legyen a biztonság kedvéért, és ne használja; Szívbetegség: A gyakori alkalmazása hársfa tea összefüggésbe hozták a szív károsodását. Ha szívbetegségben szenved, ne használja a hárs orvosi felügyelet nélkül.

Linden hatással lehet, mint egy víz tabletta vagy “vízhajtó”. Figyelembe hárs csökkentheti, hogy mennyire jól a test megszabadul a lítium. Ez növelheti mennyi lítium van a szervezetben, és súlyos mellékhatásokat. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató, mielőtt ezt a terméket, ha szed lítium. A lítium adagját esetleg meg kell változtatni.

A megfelelő adag hárs számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok hárs. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

McGuffin M, Hobbs C, Upton R, Goldberg A szerk. Herbal Products Association Botanikus Safety Kézikönyv. Boca Raton, FL: CRC Press, LLC 1997.

Newall CA, Anderson LA, Philpson JD. Herbal Medicine: A Guide for egészségügyi szakemberek. London, Egyesült Királyság: A Pharmaceutical Press, 1996.

A Review of Natural Products által Tények és összehasonlítások. St. Louis, MO: Wolters Kluwer Co., 1999-ben.

Wichtl MW. Növényi gyógyszerek és gyógynövény. Ed. N. M. Bisset. Stuttgart: Medpharm GmbH Scientific Publishers, 1994.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió