A HPV tünetei & tesztek a nők és férfiak

A fertőzés genitális HPV (humán papillomavírus) nagyon gyakori. Legalább a fele az emberek, akik szexuálisan aktívak fog húzódni a HPV vírus valamikor az élete során. Mégis sokan nem ismerik, és nincsenek tünetei.

Függetlenül attól, hogy a tünetek jelentkeznek, vagy nem tudja típusától függ a HPV vírus részt a fertőzés. Jelenleg több mint 100 fajta HPV. Egyes HPV-típusok társított genitális szemölcsök, bár a szemölcsök nem mindig látható.

Nyitás körülbelül egy STD (különösen az is, hogy canno; gyógymód “, mint a HPV, HIV, herpesz) lehet megfélemlítő, hogy you’r 20-valamit, vagy 50-valami. Lehet, hogy csoda: Miért kockázat elutasítás? I ‘m biztonságos i; mindig használjon óvszert, vagy elkerülni a szex, amikor van egy járvány, igaz?

Egy szóval: nem. Ez nem mindig lehet tudni teljes bizonyossággal whe; STD mint herpesz fertőző. Ennek oka, hogy a herpesz “ő, a vírus és elterjedése akkor is, ha nincs jele az aktív herpe; kitörése.

HPV tünetei, HPV vakcina HPV teszt, méhnyakrák, genitális szemölcsök, Gardasil Huma; papillomavírus, LEEP, Kolposzkópia, Pap teszt

A HPV egyes típusai társított nyaki és egyéb rákos megbetegedések, és nem függölyei, és nincs más tünete lehet észrevenni. Egyes HPV-típusok is okozhatnak a közönséges szemölcs, hogy megtalálja a más területeken a test, mint a keze vagy lába.

Sok ember, aki kap ivari HPV törli azt kezelés nélkül, és nincs egészségügyi probléma. Minél hosszabb a vírus a szervezetben, azonban a magasabb a kockázata a fejlődő egészségügyi problémák, mint például méhnyakrák vagy végbélrák.

Itt van, mit kell tudni a genitális HPV-fertőzés, a tünetek és diagnózis

A HPV-vírus él nyálkahártyákon, mint például azok a nemi szervek területén, vagy a bőrön. Ha genitális szemölcsök jelennek meg, ez jelzi a HPV-fertőzés. A genitális szemölcsök vesz számos különböző megjelenések. Ők lehet emelni, lapos, rózsaszín vagy hússzínű. Azt is lehet alakú karfiol. Néha van egy háború; Máskor több szemölcsök jelennek meg. Ők lehet kicsi vagy nagy. Lehetnek a végbélnyílás, a méhnyak, a herezacskó, az ágyék, a comb, vagy a pénisz.

A genitális szemölcsök jelennek meg hetekig vagy akár hónapokig nemi érintkezést követően a fertőzött személy HPV vírus. Ez a személy nem tudja, ő a fertőzött és felelős HPV továbbítására.

Bizonyos típusú ivari HPV-fertőzés társul rák, beleértve a méhnyakrák és a rák a szeméremtest, végbélnyílás, vagy pénisz. Ha fertőzés fordul elő egy ilyen vírus típus, rákot megelőző változások jelentkezhetnek a sejtekben a szövetben anélkül, hogy tüneteket.

A megjelenése genitális szemölcsök az egyik módja a HPV-fertőzés diagnózisa. Az orvos csak azt teszi a vizuális ellenőrzést. A HPV-típusok társított szemölcsök, azonban általában nem típusú rákkal kapcsolatos.