vesekő-mi történik

A vesekő kezdődik, mint egy kis darab kristály a vesében. Ha a vizelet távozik a vese, akkor végezze a kristály ki, vagy a kristály maradhat a vesében. Ha a kristály marad a vesében, az idő múlásával egyre kisebb kristályok csatlakozni és egy nagyobb vesekő.

Fokozott kockázatát húgyúti fertőzés, vagy hogy egy meglévő húgyúti fertőzés rosszabb; Vesekárosodás, ha kövek zárják a vizelet áramlását ki mindkét vesében (vagy ki az egyik vese, azok számára, akik egyetlen vese). A legtöbb ember számára az egészséges vese, kövek nem okoznak komoly károkat, amíg azok teljesen elzárja a húgyúti 2 hétig vagy tovább.

Nagyobb kövek rögzülnek a csövekben, melyek magukban hordozzák a vizeletet a vese a hólyagba (ureter). Ez fájdalmat és esetleg blokkolja a vizelet útjának a húgyhólyag és a testen. A fájdalom gyakran romlik alatt 15-60 percig, amíg súlyos. A fájdalom enyhítésére, ha a kő már nem gátolja a vizelet áramlását. És a fájdalom gyakran elmúlik, amikor a kő elhalad a hólyagba. Orvosi kezelés gyakran van szükség a nagyobb köveket.

Problémák léphetnek fel, vesekő közé

Vesekő sokkal komolyabb számára, akik egyetlen vese- vagy károsodott immunrendszerű vagy voltak veseátültetés.

Amikor a kövek fordulnak elő a terhesség alatt, egy szülész és urológus kell határozniuk, hogy kezelésre van szüksége. A kezelés attól függ, a terhesség utolsó.