térd ra (rheumatoid arthritis a térd): okok, tünetek, kezelés

A rheumatoid arthritis (RA) hatással lehet a térd és más közös a szervezetben.

Lehet érezni,

Ön is elfáradt.

Amikor látod, orvos, kapsz egy fizikális vizsgálat, és beszéljünk a személyes és családi orvosi történetét. Ön is kap vérvizsgálat, hogy segítsen látni, ha RA. Azok csekket

Ön is kap egy X-ray, vagy ritkábban, az MRI, hogy ellenőrizze az esetleges ízületi károsodás. És orvosa mintát vehet a szinoviális folyadék, ami jön az ízületek.

Vannak különféle RA gyógyszereket. Néhány enyhíti a fájdalmat. Mások megfékezésére gyulladás vagy megállítani a betegség súlyosbodását.

Lehet, hogy több, mint egy – például egy fájdalomcsillapítót, és egy másik, hogy állítsa le a betegség előrehaladását. A legjobb, ha korán kezdeni, hogy segítsen megvédeni az ízületeket.

A rendszeres testmozgás is fontos, hogy az izmok a térd körüli, és segít támogatja a közös. Orvosa javasolhatja fizikoterápia és foglalkozási terápiát is.

Az orvos fogja egyéb kezelések először. Térdprotézis műtét általában végső megoldásként, ha kárt a térd súlyos és irreperable.

Egyesek műtéti eltávolítása a gyulladt ízületi hártya. Orvosa hívhatja, hogy a bélés “synoviumban”, és az eljárás a “synovectomy.” A művelet, amely végre ritkábban, mint a múltban, mert a jobb gyógyszerek, enyhíti térdfájdalom legfeljebb 5 év.

FORRÁS

National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek: “Mi a térd problémák?” “Élet Arthritis”, “rheumatoid arthritis.

National Institutes of Health: “X-Plain rheumatoid arthritis.”

Arthritis Alapítvány: “A rheumatoid arthritis források.”

Arthritis Today: “Hogyan reumatoid diagnosztizálni?”

College of Rheumatology “rheumatoid arthritis”, “Joint Surgery.

Sajtóközleményben, FDA.