pszoriázis fertőző? hogyan kap (és nem kap), ez bőrbetegség

Psoriasis okoz, vörös, hámló foltok jelennek meg a bőrön. Úgy néz ki, mint a bőrkiütés, ezért előfordulhat, hogy attól tartanak, hogy Ön is kap mástól, vagy adja át másoknak. De nyugalmát: Ez nem fertőző. Nem lehet elkapni a betegséget megérinti valaki, aki azt.

Típusú pikkelysömör

Bár pikkelysömör tünetek jelennek meg a bőrön, a feltétel valójában egy probléma az immunrendszer, az úgynevezett autoimmun betegség. Ez azt jelenti, a szervezet védekező túlreagálni vagy reagálnak a rossz idő, amely befolyásolja a test kívül és belül.

Amikor az emberek a pikkelysömör, az immunrendszere okoz bőr sejtek növekedését sokkal gyorsabb, mint a normális. Ezek felhalmozódnak túl gyorsan és a forma vastag, pikkelyes elváltozások.

Számos különböző típusú betegség, de a legelterjedtebb a plakkos psoriasis. Sebek gyakran jelennek meg a térd, könyök, vagy fejbőr, bár lehet bárhol a szervezetben. Ezek a foltok úgy érzi duzzadt, viszkető, és fájó, és eltörhet, és vérzik. Más típusú feltétel okozhat kis piros foltok, gennyes dudorok vagy piros méretezés foltok az egész.

A tudósok tudják, hogy bizonyos gének kapcsolódnak pikkelysömör. Tehát ha valaki a családban az a feltétel, akkor lehet, hogy ugyanazok a gének, és nagyobb valószínűséggel kap magad.

Még ha az emberek a megfelelő összetételű gének azonban ők is kell valami, ami kiváltja, vagy felébred, a betegség. Ez lehet valami fizikai, mint a vágás, karcolás, rossz leégés, vagy egy fertőzés, mint a torokgyulladást. A stressz, bizonyos gyógyszerek, és a hideg időjárás (ami okozhat száraz, repedezett bőr) is gyakori kiváltó. De az, hogy valaki körül a psoriasis nem.

Ha egyszer valami kiváltja pikkelysömör, ez lesz a hosszú távú állapotban. Ez azt jelenti, a legtöbb ember azt a többi életük, bár lehet, hogy irányítani gyógyszeres és egyéb kezelést.

Mielőtt az orvosok tudták, hogy mi okozta psoriasis, gyakran zavaros ez a leprás – és az emberek, akik azt tartották fertőző. De most már tudjuk, hogy nem lehet elkapni a feltétel a fogmosás fel valaki ellen, aki azt. Azt szintén nem kap ez a csók, szex, vagy úszás ugyanazt a vizet.