lung scan

A tüdő ellenőrzés egy nukleáris szkennelés teszt, ami a leggyakrabban használt felismerni egy vérrög, amely megakadályozza a normális véráramlást, hogy része a tüdő (tüdőembólia).

Ha a tüdők normálisan működik, a vér áramlását a perfúziós leolvasó megegyezik a levegő áramlását a szellőzés scan. Között eltérés szellőzés és perfúziós vizsgálatok azt is jelentheti, tüdőembólia.

Szellőző és perfúziós vizsgálatok lehet tenni külön-külön vagy együttesen diagnosztizálni bizonyos tüdőbetegségek. Ha mindkét vizsgálatot végeznek, a vizsgálatot az úgynevezett V / Q scan. A szellőző szkennelés általában történik először.

A tüdő vizsgálat történik, hogy

Szellőző scan. Közben szellőzés scan, radioaktív nyomjelző gáz vagy pára belégzése a tüdőbe. Képek ez a vizsgálat is azt mutatják területeken a tüdő, amelyek nem kapnak elég levegőt, vagy hogy megtartja túl sok levegőt. A tüdő, amelyek megőrzik túl sok levegőt jelenne meg világos vagy “forró” foltok a képeket. Területeken, amelyek nem kapnak elég levegőt megjelenő sötét vagy “hideg” foltok; Perfúziós vizsgálat. Közben perfúziós vizsgálatot, radioaktív nyomjelző anyagot fecskendeznek a vénába a kar. Ez a véráram útján, és a tüdőbe. Képek ez a vizsgálat is azt mutatják területeken a tüdő, amelyek nem kapnak elég vért. A nyomjelző felszívódik egyenletesen területeken a tüdő, ahol a véráramlás normális. Ezek a területek jelennek meg a nyomjelző egyenletesen oszlik el. Területeken, amelyek nem kapnak elég vért mutat fel, mint a hideg foltok.

Keressen egy vérrög, amely megakadályozza a normális véráramlást (perfúzió) a része a tüdő (tüdőembólia); Ellenőrizze a véráramlást (perfúzió) és légi (szellőztetés) a tüdőn keresztül; Lásd, amely része a tüdő dolgozik, és a sérült. Ez gyakran előtt tüdő sebészi eltávolítása részei a tüdő.