indiai egres: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Aamalaki, Amalaki, Amblabaum, Amla, Amla Berry, Aonla, Aovla, Arbre de Malacca, Arbre Myrobolan, Dhatriphala, Emblic, Emblica, Emblica officinalis, Emblic Myrobalan, Groseille à Maquereau indienne, Groseille indienne, Groseillier de Ceylan, Gros ..; Lásd az összes nevet Aamalaki, Amalaki, Amblabaum, Amla, Amla Berry, Aonla, Aovla, Arbre de Malacca, Arbre Myrobolan, Dhatriphala, Emblic, Emblica, Emblica officinalis, Emblic Myrobalan, Groseille à Maquereau indienne, Groseille indienne, Groseillier de Ceylan, Grosella de la India, az indiai-egres, Mirobalano, Myrobalan Emblic, Mirobalanus embilica, Neli, Phyllanthus Emblica, Yu Gan Zi; elrejtése nevek

Indiai egres egy fa nő Indiában, a Közel-Keleten, és néhány délkelet-ázsiai országban. Indiai egres óta használják az ayurvédikus évezredek. Ma az emberek továbbra is használhatja a gyümölcs a fán, hogy a gyógyszert; Indiai egres szájon a magas koleszterinszint, “a verőerek” (atherosclerosis), cukorbetegség, fájdalom és duzzanat a hasnyálmirigy (pancreatitis), rák, gyomorpanaszok, szem problémák, ízületi fájdalom, hasmenés, véres hasmenés (vérhas) , osteoarthritis, az elhízás és a “szerv helyreállítására.” Azt is használják, hogy megöli a baktériumokat, és csökkenti a fájdalmat, duzzanatot okoz a szervezet reakciója a sérülés vagy betegség (gyulladás).

Indiai egres úgy tűnik, működik azáltal, hogy csökkenti a teljes koleszterin szintet, ideértve a zsírsavak úgynevezett trigliceridek, anélkül, hogy befolyásolná szintje a “jó koleszterin” nevezett nagy sűrűségű lipoprotein (HDL).

Elegendő bizonyíték fo; Magas koleszterin. Korai kutatás azt sugallja, hogy a vevő indiai egres 4 héten csökken az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL, vagy “rossz”) koleszterin emberek a magas koleszterin; Osteoarthritis. A kutatások azt mutatják, hogy a vevő két kapszula ayurvédikus formula, amely az indiai egres és számos más összetevők naponta háromszor, 24 héten át olyan kedvező, mint vevő a glükózamin-szulfát vagy a gyógyszer celekoxib a fájdalom csökkentésére emberek térdarthrosisban; Érelmeszesedés (atherosclerosis); Rák; Duzzanat a hasnyálmirigy; Emésztési zavar; Szem problémák; Ízületi fájdalom; Hasmenés; Véres hasmenés (vérhas); Elhízottság; Cukorbetegség; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség értékeléshez indiai egres e célra.

Indiai egres valószínű SAFE a legtöbb ember számára, ha fogyasztott mennyiségben az élelmiszerekben található. Ayurvédikus tartalmazó készítményeket Indiai egres is kapcsolódik a májkárosodást. De, ez nem egyértelmű, ha figyelembe veszik az indiai egres már önmagában is a fenti hatásokat; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás: nincs elég megbízható információ biztonságát figyelembe indiai egres, mint a gyógyszert, ha terhes vagy szoptat. Legyen a biztonság kedvéért, és ragaszkodni élelmiszer összegeket; A vérzési rendellenességek: Indiai egres növelheti a vérzés kockázatát vagy véraláfutás néhány ember. Ha Önnek vérzési rendellenesség, használja az indiai egres óvatosan; Diabetes: Indiai egres csökkentheti a vércukorszintet. A cukorbetegség gyógyszerek lehet, hogy módosítani kell az egészségügyi szolgáltató; Májbetegség: Elméletileg, figyelembe Indiai egres gyömbérrel, Tinospora cordifolia, és az indiai tömjén tehetik májfunkció rosszabb májbetegségben szenvedők. De ez nem ismert, ha figyelembe veszik az indiai egres egyedül lehet ezeket a hatásokat; Műtét: Indiai egres növelheti a vérzés kockázatát műtét alatt és után. Hagyja abba az indiai egres legalább 2 héttel a tervezett műtét.

Jelenleg nincsenek információk indiai egres interakciók

A megfelelő adag indiai egres számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó kora, egészségi állapota, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához szükséges dózistartományban az indiai egres. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Al Rehaily, A. J., Al Howiriny, T. A., Al Sohaibani, M. O. és Rafatullah, S. Gastroprotektív hatásai “Amla” Emblica officinalis in vivo kísérleti modellek patkányokban. Phytomedicine. 200; 9 (6): 515-522.

Bafna, P. A. és Balaraman, R. Anti-fekély és anti-oxidáns aktivitását pepticare, egy herbomineral készítményben. Phytomedicine. 200; 12 (4): 264-270.

D’Souza, P., Amit, A., Saxena, V. S., Bagchi, D., Bagchi, M., és Stohs, S. J. Antioxidáns tulajdonságai Aller-7, egy újszerű polyherbal készítmény allergiás rhinitis. Kábítószer Exp.Clin.Res. 200; 30 (3): 99-109.

Duan, W., Yu, Y., és Zhang, L. antiaterogén hatásaival Phyllanthus Emblica társított corilagin és annak analóg. Yakugaku Zasshi 200; 125 (7): 587-591.

Jain, S. K. és Khurdiya, D. S. C-vitamin dúsítása gyümölcslé alapú kész szolgálni italok elegyítése útján indiai egres (Emblica officinalis Gaertn.) Lé. Plant Foods Hum.Nutr. 200; 59 (2): 63-66.

Jose, J. K. és Kuttan, R. májvédő hatását Emblica officinalis és Chyavanaprash. J Ethnopharmacol. 200; 72 (1-2): 135-140.

Jose, J. K., Kuttan, G., és Kuttan, R. daganatellenes hatást Emblica officinalis. J Ethnopharmacol. 200; 75 (2-3): 65-69.

Kaur, S., Michael H., Arora, S., Harkonen, P. L. és Kumar, S. Az in vitro citotoxikus és apoptotikus aktivitás Triphala – egy indiai gyógynövény gyógyszer. J Ethnopharmacol. 2-10-200; 97 (1): 15-20.

Khan, MT, Lampronti, I., Martello, D., Bianchi, N., Jabbar, S., Choudhuri, MS, Datta, BK, és Gambari, R. azonosítása pirogallol mint sejtburjánzást gátló vegyület jelen kivonatokat a gyógyszer növény Emblica officinalis: hatások in vitro sejtnövekedést humán tumor sejtvonalakon. Int.J.Oncol. 200; 21 (1): 187-192.

Lambertini, E., Lampronti, I., Penolazzi, L., Khan, MT, Äther, A., Giorgi, G., Gambari, R., és Piva, R. expressziója ösztrogénreceptor-alfa-gén emlőrákban kezelt sejtek transzkripciós faktor csali által modulált bangladesi természetes növényi kivonatok. Oncol.Res. 200; 15 (2): 69-79.

Lambertini, E., Piva, R., Khan, MT, Lampronti, I., Bianchi, N., Borgatti, M., és Gambari, R. hatásai kivonatok bangladesi gyógynövények in vitro proliferációját humán emlőrák sejt vonalak és kifejezése ösztrogénreceptor-alfa gén. Int J Oncol. 200; 24 (2): 419-423.

Manjunatha, S., Jaryal, A. K., Bijlani, R. L., Sachdeva, U., és Gupta, S. K. hatása Chyawanprash és C-vitamin a glükóz tolerancia és a lipoprotein profilt. Indian J Physiol Pharmacol 200; 45 (1): 71-79.

Nemmani, K. V., Jena, G. B., Dey, C. S., Kaul, C. L., és Ramarao, P. sejtproliferáció és a természetes killer sejtek aktivitását által polyherbal készítmény, Immu-21 egerekben. Indian J Exp.Biol. 200; 40 (3): 282-287.

Torgyártók, S. K., Rao, U. S., és Srivenugopal, K. S. Chemopreventative stratégiák célzás a MGMT javítási fehérje: Kiterjesztett expresszió humán limfociták tumorsejtek általi etanolos és vizes kivonatok több indiai gyógynövények. Int J Oncol. 200; 29 (5): 1269-1278.

Rajak, S., Banerjee, S. K., Sood, S., Dinda, A. K., Gupta, Y. K., Gupta, S. K. és Maulik, S. K. Emblica officinalis okoz miokardiális alkalmazkodás és védi az oxidatív stressz elleni ischaemiás-reperfúziós sérülés patkányokban. Phytother.Res. 200; 18 (1): 54-60.

Rajeshkumar, N. V., Pillai, M. R. és Kuttan, R. Az apoptózis indukciója egér és humán karcinóma sejtvonalak Emblica officinalis polifenolok és annak hatása a kémiai kialakulásában. J.Exp.Clin.Cancer Res. 200; 22 (2): 201-212.

Rege, N. N., Thatte, U. M. és Dahanukar, S. A. adaptogén tulajdonságokkal hat rasayana gyógynövények használják ayurvédikus gyógyszerek. Phytother.Res 199; 13 (4): 275-291.

Sabu, M. C. és Kuttan, R. antidiabetikus aktivitással gyógynövények és kapcsolata antioxidáns hatásuk. J Ethnopharmacol. 200; 81 (2): 155-160.

Sandhya, T. és Mishra, K. P. citotoxikus válasz az emlőrák sejtvonal, MCF 7 és T 47 D Triphala és annak módosítását által antioxidánsok. Cancer Lett. 7-18-200; 238 (2): 304-313.

Sandhya, T., Lathika, K. M., Pandey, B. N., és Mishra, K. P. potenciál a hagyományos ájurvédikus készítmény, Triphala, mint új rákellenes gyógyszer. Cancer Lett. 1-18-200; 231 (2): 206-214.

Scartezzini, P. és Speroni, E. felülvizsgálata néhány növény az indiai hagyományos orvoslás antioxidáns aktivitását. J Ethnopharmacol. 200; 71 (1-2): 23-43.

Shanmugasundaram, K. R., Seethapathy, P. G., és Shanmugasundaram, E. R. Anna Pavala Sindhooram – egy antiateroszklerotikus indián gyógyszer. J.Ethnopharmacol. 198; 7 (3): 247-265.

Sharma, N., Trikha, P., Athar, M., és Raisuddin, S. in vitro gátlása karcinogén indukált mutagén által Cassia occidentalis és Emblica officinalis. Kábítószer Chem.Toxicol. 200; 23 (3): 477-484.

Srikumar, R., Parthasarathy, NJ, Shankar, EM, Manikandan, S., Vijayakumar, R., Thangaraj, R., Vijayananth, K., Sheeladevi, R., és Rao, UA értékelése növekedést gátló tevékenységének Triphala elleni közös baktérium izolátumok HIV-fertőzött betegekben. Phytother.Res. 200; 21 (5): 476-480.

Tasduq, SA, Kaisar, P., Gupta, DK, Kapahi, BK, Maheshwari, HS, Jyotsna, S., és Johri, RK védőhatása 50% -os vizes-alkoholos gyümölcs kivonata Emblica officinalis ellen tuberkulózis elleni gyógyszerek által kiváltott máj-toxicitás . Phytother.Res. 200; 19 (3): 193-197.

Yokozawa, T., Kim, H. Y., Kim, H. J., Okubo, T., Chu, D. C. és Juneja, L. R. Amla (Emblica officinalis Gaertn.) Megakadályozza a dyslipidaemia és az oxidatív stressz az öregedési folyamatot. Br.J Nutr. 200; 97 (6): 1187-1195.

Zhang, Y. J., Abe, T., Tanaka, T., Yang, C. R., és Kouno, I. Phyllanemblinins A-F, új ellagitanninok származó Phyllanthus Emblica. J Nat Prod 200; 64 (12): 1527-1532.

Zhang, Y. J., Nagao T., Tanaka, T., Yang, C. R., Okabe, H., és Kouno, I. antiproliferatív hatását a fő összetevők származó Phyllanthus Emblica. Biol.Pharm Bull. 200; 27 (2): 251-255.

Anila L, Vijayalakshmi NR. Jótékony hatásai származó flavonoidok Szezámmag indicum, Emblica officinalis és Momordica charantia. Phytother Res 200; 14: 592-5.

Asmawi MZ, Kankaanranta H Moilanen E, Vapaatalo H. gyulladáscsökkentő tevékenységét Emblica officinalis Gaertn levél kivonat. J. Pharm Pharmacol 199; 45: 581-4.

Bhattacharya A, Chatterjee A, Ghosal S Bhattacharya SK. Antioxidáns hatás Az aktív tannoid elvei Emblica officinalis (amla). Indian J. Exp Biol 199; 37: 676-80.

Chaudhuri, R. K. Emblica lépcsőzetes antioxidáns: újszerű természetes bőrápoló összetevő. Skin Pharmacol Appl Skin Physiol 200; 15 (5): 374-380.

Chevallier A. Encyclopedia of gyógynövények. New York, NY: DK Publishing 199; 202.

Chopra A, Saluja M, Tillu G, Sarmukkaddam S, Venugopalan A, Narsimulu G, Handa R, Sumantran V. Raut A, Bichile L, Joshi K, Patwardhan B. ayurvédikus kínál jó alternatívát a glükózamin és a celekoxib kezelésében tüneti térdarthrosisban: randomizált, kettős-vak, kontrollos klinikai vizsgálatban ekvivalencia. Rheumatology (Oxford) 201; 52 (8): 1408-1417.

Dev S. ősi-modern konkordancia ájurvédikus növények: néhány példát. Environ Health Perspect 199; 107: 783-9.

GRIN taxonómia. Elérhető: http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/tax_search.pl? (Accessed február 27, 2000).

Hu JF. [Gátló hatása Phyllanthus Emblica lé kialakulását N-nitrosomorpholine in vitro és N-nitrosoproline patkány és humán]. Chung Hua Yu Fang I Hsueh Tsa Chih 199; 24: 132-5.

Ihantola-Vormisto A, Summanen J, Kankaanranta H, et al. Gyulladásgátló aktivitás kivonatok leveleiből Phyllanthus Emblica. Planta Med 199; 63: 518-24.

Jacob A., Pandey M, Kapoor S, Saroja R. hatása az indiai egres (amla) a szérum koleszterin szintet éves férfiak 35-55 év. Eur J Clin Nutr 198; 42: 939-44.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió