hypothermia

A hipotermia akkor jelentkezik, amikor a szervezet lehűl, és veszít hőt gyorsabb, mint a test teheti. A normál állatok rektális testhőmérsékletét tól 97,5 ° F (36,4 ° C) 99,7 ° F (37,6 ° C), és a legtöbb ember számára 98,6 ° F (37 ° C) szájjal, és 99,7 ° F (37,6 ° C) rektálisan. A hipotermia nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, ha ki vannak téve a hideg levegő, a víz, a szél, vagy eső. A hipotermia előfordulhat bent, különösen a csecsemők és az idősebb vagy beteg felnőttek, hogy nem öltözött elég melegen.

Hipotermia Vészhelyzet és gyorsan vezethet eszméletvesztést és halált. Hypothermia előfordulhat hőmérséklete 50 ° F (10 ° C) vagy magasabb a nedves és szeles időben, vagy ha a 60 ° F (16 ° C) és 70 ° F (21 ° C) vizet.

Nagyon fontos, hogy a kezelés a hypothermia gyorsan. Gyakran egy túrázó vagy síelő testhőmérséklete csökken nagyon alacsony, mielőtt mások észre valami baj van. Ha valaki elkezd reszketni erőszakosan, megbotlik, vagy nem tud válaszolni a kérdésre, gyanús hypothermia és meleg őket gyorsan.

Orvosi kezelés hipotermia súlyosságától függ a hipotermia. Kezelése enyhe hipotermia tartalmazza kiszálltam a hideg vagy nedves környezetben, meleg takaró, melegítők, és forró vizes palackok.

Mérsékelt vagy súlyos hypothermia általában kezelik a kórházban, ahol az orvosok adhat melegített intravénás folyadékra, valamint a meleg, nedves oxigén mellett egyéb kezelések felmelegíti a belső testhőmérséklet.

A legtöbb egészséges emberek enyhe vagy közepesen súlyos hypothermia teljesen felépül nélkül maradandó sérülést. Recovery nehezebb csecsemők és az idősebb, beteg, vagy inaktív felnőttek.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Sürgősségi Medicin; H. Michael O’Connor, MD – Emergency Medicine

November 14, 2014

Pollenszámmal kezelés tippeket, és így tovább.

Ez semmi bagózni.