ízületi folyadék elemzése

Közös folyadék elemzés egy olyan teszt, hogy nézd meg az ízületi folyadékból a mikroszkóp alatt a problémák, mint a fertőzés, köszvény, ál, gyulladás vagy vérzés. A teszt segíthet megtalálni az okát ízületi fájdalom vagy duzzanat.

A mintát az ízületi folyadékból lehet venni bármelyik közös a szervezetben. Az ízületi folyadékot, majd elemezzük a laborban keresni gyulladás, fertőzés, köszvény, ál, vagy vérzés.

Ízületi folyadékból elemzést végzett, hogy megtalálják a gyulladás, fertőzés, köszvény, vagy ál. Eltávolítása néhány ízületi folyadékban is enyhíti a fájdalmat okozott az építmény a folyadék a közös.

Tájékoztassa orvosát, ha

Beszéljen orvosával, ha bármilyen aggodalmak van arról, hogy szükség van a vizsgálat, a kockázatokat, hogyan fog történni, vagy mit fog mondani. Annak érdekében, hogy megértsük, mennyire fontos a vizsgálat, töltse ki az orvosi vizsgálati adatlap (Mi az a PDF dokumentumot?).

Közös folyadék analízis 20 percet vesz igénybe, és lehet tenni az orvos irodájában, klinika, műtőben, vagy ügyeletre. Attól függően, hogy mely közös fogja vizsgálni, akkor lehet kérni, hogy levetkőzik, és tegye a kórházi hálóinget. Lesz üljön vagy feküdjön le egy vizsgáló asztalra.

Orvosa meg fogja vizsgálni a közös meghatározása, ahol a tűt. A bőrön át a közös terület lesz tisztítani fertőtlenítő oldattal. A helyi érzéstelenítő gyakran fecskendeznek a bőr alatt a közös. Kisgyermekek, nyugtató hatású is lehet adni.

Szedett aszpirin a közelmúltban; Bármilyen olyan gyógyszert szed, amely késleltetheti a véralvadást, például a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok, mint az ibuprofen, naproxen, vagy etodolak), illetve warfarin (Coumadin); Allergiás bármilyen gyógyszer, beleértve érzéstelenítők; Bármilyen vérzési problémák; Biztos vagy terhes lehet.