él egy gerincvelő-sérüléssel aggodalmakat a gondozó

Az első tapasztalat, mint a gondozó a gerincvelő sérülés (SCI) általában jön rehabilitáció során (rehab). Bár a rehab csapat átvette a vezetést ezen a ponton a szeretett ember hasznosítás, van néhány dolog, amit tehetünk, hogy segítsen.

Mielőtt a szeretett egy hazatér, egy döntést kell hozni arról, hogy ki lesz a fő gondozó. Te vagy egy másik családtag is úgy érzi, hogy legyen a fő gondozó. De lehet, hogy ez miért lehet nehéz, mint a

Beszéld meg a rehabilitációs team, hogy mit jelent, hogy egy gondozó. Ezek segítségével, hogy mi a teljes hatását gondozó valaki egy SCI lesz. És ha nem lehet egy teljes munkaidős gondozó, rehabilitációs team segít megtalálni egy idősek otthonában, segített-élő létesítmény, vagy az otthoni segítséget. Azt is ad a képzés segít a szeretett egy, akkor is, ha nem a teljes munkaidőben gondozó. Lehet, hogy segítsen neki nem él, mozog, és ki a kerekesszék, és öltözz, például.

Függetlenül attól, hogy a fő gondozó, meg kell, hogy részt vegyen a saját jólétét.

Látogasson el, és beszélj meg kedvesét egy gyakran. Keresse tevékenységek, amit tehetünk együtt, mint például a játékkártya vagy tévénézés. Próbálja tartani a kapcsolatot a szeretett ember barátai, amennyire csak lehetséges. Ösztönzik őket, hogy látogassa meg; Segíts meg kedvesét egy gyakorlat és tanulni az új ismeretek; Tudja meg, mit ő tehet önállóan vagy segítségre van szüksége az. Kerüljük a dolgok szeretteinek egy, hogy ő tudja, hogy nem az ön segítsége nélkül; Ismerje meg, mi az Ön és családja tehet, miután a szeretett egy hazatér. Ez magában foglalhatja segít neki a kerekesszék, szerzés és a fürdőszobában, és eszik.

Egészségi állapotában, ami korlátozhatja, hogy mit tehetünk, hogy segítsen; A munkád, amely az összes jövedelem a család, és hagyja a korlátozott ideig; A saját kétségeit, hogy meg tudná kezelni vigyáz valaki, akinek van egy SCI.

Ne próbálja meg mindent magad. Kérdezd a család többi tagja, hogy segítsen. És megtudja, mi más típusú segítséget lehet igénybe venni; Vigyázz magadra eszik is, és kap elég pihenés; Győződjön meg róla, hogy ne hagyja figyelmen kívül a saját egészségét, gondozásában szeretteinek egy. Tartsa fel a saját orvos látogatások, és győződjön meg róla, hogy a gyógyszert rendszeresen, ha szükséges; Keressen egy támogató csoport, hogy részt vegyen. Támogató csoportok képes lehet tanácsot adnak biztosítást is; Menetrend időt magadnak. Kifelé a házból, hogy a dolgokat, élvezni, futtatni megbízásokat, vagy a bevásárlás.